Gastmaal en de Tafel

Gepost op September 27, 2011 door

In het voorjaar mocht ik een fiets kopen via het bedrijfsfietsplan van mijn werkgever, met als voorwaarde dat ik mijn fietsplanfiets minstens drie keer per week zou gebruiken voor woon-werkverkeer. Dus hijs ik me tegenwoordig twee, drie keer per week op mijn stalen ros richting mijn bureau, 19,5 kilometer verderop. Het is overigens ook prima als ik mijn fiets gebruik richting een NS-station, maar dat is voor mietjes. Net als weerswaarschuwingen.

En zo onderwierp ik mijn Uggs en Cora Kemperman-outfit aan de verzopen zomer van 2011 en fietste ik processierupsontwijkend door Hollandsche Rading, Maartensdijk en Groenekan. Op de heenweg is het prima ontwaken. Maar op de terugweg begin ik tussen Groenekan en Maartensdijk scheel te zien van de honger en heb ik ‘r de kracht niet voor om naar de supermarkt te gaan – laat staan om iets te koken. Helemaal niet als ik alleen eet. Fietsdagen leiden dus vaak tot afhaalavonden.

Aan het begin van mijn laatste etappe zit Gastmaal en de Tafel (Griftstraat 1 – hoek Blauwkapelseweg). Een traiteur met mooie gerechten. Al het vlees is biologisch en de vis is duurzame vangst. Iets wat voor mij het verschil maakt. Ik ben een liefhebber van dood dier, maar eet graag met zo min mogelijk schuldgevoel. Daarover gesproken: afgelopen zomer hebben we ons en masse druk gemaakt over de laatste al dan niet verdoofde minuten van het leven van een dier, terwijl mijn Albert Heijn in Oudwijk steeds minder biologisch vlees verkoopt ‘omdat de vraag niet groot genoeg is’. Vreemd.

Enfin. Het moet natuurlijk wel smaken, halal of niet, kistkalf of niet. Gastmaal en de Tafel heeft elke avond vers, warm stokbrood, verschillende tapas, sausjes en ongeveer vier maaltijdopties en twee of drie toetjes. Van runderstoof tot pangafilet, van wraps tot kip in saus. Puree, Rosevalaardappeltjes of iets anders met koolhydraten erbij en ongeveer drie groenteopties. Elke keer dat ik afgehaald heb bij Gastmaal, was ik tevreden (wrap met kip en avocado), blij (runderstoof) of hysterisch (hemelse modder). De sauzen zijn goed, het stokbrood heerlijk en het vlees mals. De kosten: je bent tussen de 10 en 17 euro kwijt. Minpuntje: ze verkopen wel wijn, maar geen frisdrank. Vloeken in de kerk natuurlijk, maar na 19,5 kilometer doe ik een moord voor een blikje cola light.

Smaak: 8
Prijs/kwaliteit: 7
Ambiance: 7
Bediening: 8

Reacties (6)

 

  1. Nazi Goering says:

    En binnenkort gaan ze ook nog een restaurant openen!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.