Pronto Pronto! (lunch)

Gepost op August 8, 2009 door

Restaurant Pronto Pronto! is gevestigd in de Schoutenstraat, op nummer 19 om precies te zijn. Zoals de naam al doet vermoeden is het een Italiaans restaurant – bij nader onderzoek op het grote internet blijkt Pronto Pronto! een onderdeel te zijn van de Mammoni-keten. Buiten is een terras met vier kleine tafels, binnen werd zachtjes moderne jazz gedraaid. Take it away, Ans! Het is niet al te groot en redelijk strak ingericht. Bij de bar ligt allerhande glossy leesvoer waar ik gebruik van maakte omdat ik alleen ging lunchen.

Vooraf nam ik een ristretto die redelijk goed en sterk was. Het glas was voorverwarmd, zoals het hoort, maar ik miste een glaasje water erbij. Die stonden wel klaar op de bar en werden ook aan andere gasten geserveerd die espresso’s bestelden, maar helaas niet aan mij. Zou het aan mijn shabby outfit van vandaag hebben gelegen? Dit was overigens het enige minpuntje van het verder zeer goede personeel. Ik werd steeds snel en attent geholpen door dames van eind 20. Geen type studentes die van toeten noch blazen weten, gelukkig.

Pronto Pronto! serveert een relatief beperkte keuze aan Italiaanse gerechten: soep, salade, bruschetta en pasta. De pasta van de dag is er altijd in drie soorten: vis, vlees en vegetarisch. Ik besloot de pasta del giorno te nemen in de visvariant. Het bleek een tagliatelle met rivierkreeftjes, rucola, pijnboompitten, stukjes groene asperge en zeven gamba’s. De gamba’s waren netjes schoongemaakt door de schil heen. Dit alles werd geserveerd met (een beetje waterige) romige saus en geraspte Parmezaanse kaas erop. Als bestek had ik alleen een vork en een lepel gekregen. Dat is goed, want zo word je gedwongen de tagliatelle met je vork op te rollen in plaats van alles klein te snijden, zoals veel Nederlanders doen.

Het geheel was verrassend lekker, maar omdat de saus aan de vloeibare kant was, werd het wel een beetje een kliederboel. Dat werd nog eens versterkt doordat de gamba’s met de hand gepeld moesten worden en er geen extra bordje bij was geserveerd voor de schalen.

Terwijl ik wachtte op mijn pasta kwam er een Italiaans gothic-stel binnen. Je mag dan wel een wereldwijze Italiaan zijn die helemaal naar het Utrechtse stadje U. komt voor Summer Darkness, maar goed lunchen doe je natuurlijk bij een Italiaan, zullen ze hebben gedacht!

Alles bij elkaar was ik iets van 17,50 euro kwijt, inclusief een flesje water. De pasta was iets van 12,50 euro. De prijs-kwaliteitverhouding is dus erg goed. Ik beveel Pronto Pronto! van harte aan als lunchgelegenheid!

Ambiance: 7
Smaak: 7,5
Bediening: 7,5
Prijs/kwaliteit: 8,5

Reacties (25)

 

 1. Nazi Goering says:

  Pinoli, was ist denn das denn?
  "Moderne" Jazz van lolbroek Hans T.
  Zijn dat niet gewoon slecht gezongen crooner standards ? Of pis ik nu azijn? Vast lekker bij je double latte hazelnut goats milk frappunogwat van de Starbucks! Iemand nog azijn ??

 2. Nazi Goering says:

  Wie o wie spot de meeste fouten in de home page van Pronto Pronto?
  "Italian Trattoria" uhh..

 3. Remment says:

  Pinoli is Italiaans voor pijnboompitten.

  En de 'Take it away Hans' is een verwijzing naar Theo & Thea en het tenekaasimperium.

 4. Nazi Goering says:

  ooops,
  Ich hab es wirklich nicht gewusst!

 5. Tim says:

  17,50 voor een lunch…geen crisis in huize Remment!

 6. Oxysept says:

  Nu snap ik waarom jij nooit honger hebt tegen dinertijd…

 7. Remment says:

  Ik zie dat de redactie weer hard heeft ingegrepen …

 8. Remment says:

  Geld speelt nooit een rol!

 9. Remment says:

  Wanneer wordt dat Twittert script nu eens geplaatst?

 10. Remment says:

  Aaaarrhhg … te veel ristretto op kantoor!

 11. Nazi Goering says:

  Hebben ze nog geen frappucino's daar? Wat ouderwets!

 12. Nazi Goering says:

  Zzzzzzzzzzz?

 13. Nazi Goering says:

  Gaan we naar twee maanden radiostilte? Toe maar jongens en meisjes! Wassup?

 14. Remment says:

  Ik heb 2 recensies klaarliggen van Grieken op de Amsterdamsestraatweg. Maar de redactie weigert ze …

 15. Tim says:

  Gokje…was 't lekker met lekkere saus en vlees?

 16. Nazi Goering says:

  "De Redactie" klinkt als "Management" uit de serie Carnivalé'.Gaarne gewoon recensies waar we op kunnen reageren, ik vind het echt jammer dat er al zo goed als twee maanden niets te zeiken valt. Ik kom niet snel bij een Griek op de A'damsestraatweg, maar wil er wel over lezen, donnerwetter!

 17. dlask says:

  vraagje tussendoor: hoe heette die lange man met baard die altijd dwarsfluit speelde op de Oudegracht (voor de Hema ongeveer). Methusalem oid?

 18. Nazi Goering says:

  Precies twee maanden geen enkele post…..

 19. Anonymous says:

  Je hebt altijd nog iens.nl maar daar wordt het helaas niet vaak zo leuk en uitgebreid gebracht als hier.

 20. Anonymous says:

  die fluitert heette cochius. sigurd cochius. is wel vijf keer dood geweest al. showfluitertje, hoor. lekker de bink spelen met twintig voorbeeldige maten uit een van de brandenburger concerten van j.s. bach in de bocht bij de stadhuisbrug, waar het altijd galmt, zodat het nog heel wat leek, maar verder… tja. "een spatader in de mooie benen van de klassieke muziek", staat erover in mijn muziekencyclopedie. "schijnen", noemde rudeboy van urban dance squad dat altijd: één onderdeel heel goed beheersen en dat zo vaak uitvoeren dat iedereen dacht dat je d'r heel wat van kon. beetje zoals wij allemaal al jarenlang de schijn ophouden, hè boys!

 21. Anonymous says:

  o, sorry, vergeten in te loggen…

 22. Anonymous says:

  WHOEHAHAHAHA!

 23. Anonymous says:

  Goed bezig…

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.