Nostimo

Gepost op July 6, 2011 door

IJssalon Nostimo in UtrechtEindelijk, er is weer een nieuwe Griek aan de Amsterdamsestraatweg! Ik zie de gezichten al voor me: alweer een recensie van Remment van een Griek aan de Amsterdamsestraatweg!? Hou toch eens op, man!

Nostimo (‘lekker’ in het Grieks) is echter een nieuwe ijssalon. Wat is er dan Grieks aan deze ijssalon? Nou, niet veel meer dan dat de eigenaren Grieks zijn. Heb ik nu vaak genoeg het woord Grieks in mijn mond genomen? (Ik voel een grap aankomen in de comments.)

Nostimo is gevestigd aan de Plantage, dat grote plein waar voorheen (heel lang geleden) een abattoir zat. Dat plein ook waar het paard van Tom Claassen staat (vast onderdeel van de kerstquiz op kerstavond in café De Stad). Officieel is het dus gelegen in Ondiep. Dat klinkt niet echt sexy, maar de Plantage is dan ook geen A-locatie.

De zaak zelf ziet er van binnen mooi uit met een grote ronde counter waar het ijs is uitgestald. Behalve de standaardsmaken hebben ze elke dag nieuwe, speciale smaken. Tot nu toe heb ik butterscotch-, trekdrop- en Licor 43-ijs gegeten – vooral het trekdropijs was behoorlijk lekker en had zelfs een romige smaak. Cola, smurf, bubblegum en yoghurt-vijg staan nog op mijn to-do-lijstje. De bolletjes kosten slechts 1 euro per stuk, dat is een behoorlijk goede prijs-kwaliteitverhouding.

Behalve ijssalon is Nostimo overigens ook een lunchroom, je kunt er terecht voor koffie, thee, broodjes en (Grieks) gebak. Binnenkort ga ik eens een spanakotiropita (filodeeg met een vulling van spinazie, feta en kruiden) bestellen!

Nostimo is niet alleen vanwege de prijs van het ijs aan te raden als een uitje weg uit het centrum, maar ook vanwege de smaak van het ijs!

Smaak: 8
Prijs/kwaliteit: 9
Ambiance: 7
Bediening: 8

Reacties (7)

 

 1. Olaf says:

  Romige trekdrop? 1 euro per bolletje goedkoop? Enthousiasme is nog niet mijn deel..

 2. Nazi Goering says:

  Romige Griekse Trekdrop, dat klinkt ronduit schrecklich!

 3. Tjalling says:

  Ondiep is helemaal booming qua ijs! De ijssalon is de nieuwe Japanner in de Utrechtse horeca. Ook een splinternieuwe ijssalon op de hoek van de Anton Geesinkstraat en de Meloenstraat.

 4. Oxysept says:

  Smurfenijs, daar heb ik nog nooit van gehoord… Wordt dat gemaakt met gargamelk?

  Ahahaha! Grap van de week!

 5. Jos says:

  Ik haat smurfenijs.

 6. Boris says:

  Ik lach me blauw.

 7. Remment says:

  Qua grapdichtheid in met name de reacties is dit wel de beste recensie op MHWH

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.