De Stad

Gepost op August 17, 2003 door

Ik snap niet zo goed waarom cafe De Stad nooit wordt gerecenseerd als de helft van de Maarhoewashet?-crew er wekelijks, sommigen zelfs eerder dagelijks, te vinden is. Of zou dat nu juist de reden zijn? Zorgt wekelijkse aanwezigheid voor afstomping? Schaadt een potentieel negatieve recensie de relatie met de barmannen en -vrouwen en daarmee de diverse rekeningen? Wie weet… Feit is dat ik (nog) geen al te vaste bezoeker ben (alhoewel… als ik in Utrecht ben te vinden zit ik wel standaard in cafe De Stad en ik heb er het afgelopen jaar regelmatig gedraaid als dj) en er waarschijnlijk daardoor wat makkelijker over kan oordelen.

Kijkend op de website (die voor een kroegsite onverwacht snel wordt ge-update) kwamen T., O. en ik erachter dat De Nachtzuster, een lekker draaiende aantrekkelijke jongedame hadden M. en O. mij verzekerd, vannacht zou gaan draaien. Aangezien verder de hele week alle enigszins fatsoenlijk dansbare tenten in Utrecht (Tivoli, Tivoli op de Helling (voorheen De Vloer) en Ekko) iets met een of ander scary gothic ding met donkere zomers deden was cafe De Stad dus duidelijk de enige acceptabele oplossing: drinken in je favo kroeg en lekker dansen op de geile beats van de (beloofde) aantrekkelijke jongedame!

Het publiek van cafe De Stad is relaxed, bekend van eerdere bezoeken en de meesten zijn ook al geen 30 meer (DE vakantiequote van Z. van dit jaar). Dat is dan meteen ook wel een beetje scary aan cafe De Stad, want je komt dus blijkbaar niet meer zo snel in een andere kroeg terecht. Met andere woorden: we zijn verworden tot heuse stamgasten!

De avond begon met wat Erdingers en fix wat flipperpartijen met T. en O.. Ondertussen stond De, inderdaad aantrekkelijke, Nachtzuster relaxte oldskool funk en soul te draaien en werd het langzaamaan gezellig druk. Na een tiental onderlinge flipperwedstrijden, waarbij O. als een profi en volleerde flipperaar regelmatig tegen de kast aan stond te tikken om de bal vakkundig in het spel te houden, stopten we met flipperen en was de dansvloer in principe vrij voor geile moves van het publiek.

Het duurde even, maar toen er eenmaal twee jongedames dol aan het dansen waren was het niet meer te stoppen. De dansvloer raakte vol op wat meer opzwepende beats. O. en ondergetekende werden geinspireerd door de geile moves van een ietwat stevige dame met overigens goede rondingen. Dus werd het tijd voor onze eigenste moves. We hadden de avond bij M. thuis veel gekeken naar een DanceValley verslag en waren dus zwaar geinspireerd tot het doen van suffe, foute maar vooral blanke danspasjes. Gelukkig echter deden de (tikkie obligate) bekende beats van De Nachtzuster hun ding en gingen we na vijf minuten al over tot onze eigen moves. De Lasso kwam dan ook weer minimaal twee keer voorbij!

De avond werd door O. en ondergetekende stijlvol afgerond met een Woppelsapje en een aansluitend bezoek aan een shoarmatent. Al met al dus een topavond! Ennuh… Ik heb geregeld dat ik binnenkort een keer een back-to-back sessie mag houden met De Nachtzuster in cafe De Stad! Dat wordt dan dus de bomdigi shizznit 🙂

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.