Loaded

Gepost op September 9, 2018 door

Hé, wat gebeurt daar nu? Tegenover mijn vaste Albert Heijn aan het begin (of het einde, alles is relatief) van de Amsterdamsestraatweg zat altijd een carnavalswinkel. En die was (niet geheel onverwacht) opgeheven. Maar nu was er weer activiteit. Hipsterletters op de ramen laten iets als ‘Loaded’ zien, en er lijkt ook nog een crowdfundingsactie aan te hangen. Veel vooruitgang is er niet, maar dan gaat de tent ineens open! Maar wat is het?

Loaded doet aan wat zij ‘festival food’ noemen. Is dat patat met een hamburger? Nee, natuurlijk niet, tegenwoordig poppen de streetfoodfestivals als paddenstoelen uit de grond, en ook op muziekfestivals lijkt er tegenwoordig minstens zoveel aandacht voor food als voor de muziek. En de food die je op festivals ziet wordt steeds hipper, Aziatischer, en vegetarischer. En vergeet ook niet dat het steeds meer ‘pulled’ wordt!

Wat staat er dan zoal bij Loaded op de kaart? Ze zijn van 08.30 uur tot 22.00 uur open, van woensdag tot en met zondag. Da’s een goede begintijd voor na een all nighter. Er is dus veel aandacht voor ontbijt en lunch, maar er staat ook genoeg op de kaart voor het avondprogramma. De gerechten zitten zwaar in het hipsterterritorium, met ingrediënten als kokosmelk, blauwe bessen, kimchi, avocado en pulled salmon(?). Qua sapjes en biertjes zijn er veel smoothies en IPA’s.

Wij gaan voor het avondeten op een vrijdagavond. Bij binnenkomst valt op dat er veel ruimte en licht is, in het linkergedeelte staan lange tafels waar je naast elkaar kunt zitten, in het rechtergedeelte staan kleinere tafels met gelukkig veel ruimte ertussen. Je kijkt direct de open keuken in, en ook valt de brede bar op. De inrichting is verder vrij minimaal: wat lampjes aan het plafond en wat plantjes her en der. De kleuren en schilderingen op de muren geven de meeste sfeer en identiteit. Er wordt lekkere muziek gedraaid die niet te aanwezig is.

Het is niet druk. We worden geholpen door een vriendelijke gozer. Het gekozen Weissenbiertje is helaas net niet meer leverbaar, en na mijn opmerking dat ik dan maar voor een Alfa-pilsje ga, adviseert de jongen uit de bediening me om toch voor een bepaalde ‘frisse’ IPA te gaan. Om me te overtuigen schenkt hij een bodempje van dit bier in, bij de pils die hij komt brengen. Het is inderdaad een erg lekkere frisse IPA, dus die wordt het. Dat kunnen we waarderen, zelfverzekerdheid en flexibele klantgerichtheid. Mooi!

We bestellen bij onze biertjes ‘fully loaded nachos’ (8,50 euro) en dat is een flink bord met inderdaad flink gevulde nacho’s. Lekker, maar wel een beetje aan de prijs.

De gerechten op de kaart lezen heerlijk en veelbelovend weg. We bestellen de Mo-Pho: gegrild buikspek op een zacht broodje met (volgens de kaart) hoisin, sambal-mayo, Thaise basilicum, munt, koriander, taugé, wortel, lente-ui en en wat Vietnamese vega Pho bouillon als bijgerecht. Mijn gezelschap bestelt de minstens zo lekker weglezende Vad-Pav:

Crispy chickpea battered potato dumpling, served with green chutney and sweet date chutney, fermented tomato slice on a toasted bun. Vada Pav is a vegetarian fast food dish native to the Indian state of Maharashtra. The dish consists of a deep fried potato dumpling placed inside a bread bun (pav). Ours is served with a fresh green chutney and a sweet date chutney with coconut garlic chutney sprinkled on top.

Als bijgerecht nog kimchi fries: patat met kaassaus en kimchi (gefermenteerde en gekruide Koreaanse kool). Dat moet genoeg zijn!

Als onze gerechten op tafel staan kijken we elkaar verward aan. In onze fantasie hadden we na het lezen van het menu al likkebaardend beelden gecreëerd van dampende kingsize broodjes waar de burger, bedolven onder bergen van de heerlijkste ingrediënten en sausjes, op ons lag te wachten. Maar hier lagen twee compacte broodjes voor ons, met daarop niet heel veel meer dan een gelige plak gefrituurde aardappelen en kikkererwten (Vad-Pav) en wat plakken gegrild varkensbuikspek.

We hoorden ergens in de verte een sad trombone, of was dat de zoveelste politiewagen die de Amsterdamsestraatweg afreed? In ieder geval was het een desillusie wat we hier voor ons zagen. Maar misschien kwam er wel een smaakexplosie bij het nemen van de eerste hap! Helaas ook niet. Niet dat het niet binnen te houden was, maar heel veel verder dan ‘gegrild vlees en iets met kikkererwten op een broodje met wat saus’ konden we toch echt niet komen. De patat was goed en lekker knapperig, maar de kimchi erop had echt wel meer gemogen, en ook veel meer uitgesproken qua smaak. Al lijkt het in die zin wel op festivalkimchi in plaats van de echte Koreaanse kimchi.

Toen we onze broodjes vier(!) happen later op hadden en de patat deels hadden weggewerkt, begon ons ook te dagen dat we hier wel 8,50 (Vad-Pav) en 10,50 (Mo-Pho) euro voor moesten betalen. Volgens mij is dat zelfs nog meer dan je gemiddeld op een festival voor een soortgelijk (en vaak beter) broodje gegrild iets neertelt. En dan zijn we niet eens op een festival, waar het je allemaal toch niet kan schelen met die tricky munten.

De koffie hebben we maar overgeslagen, en onderhand was de tent ook al wel leeggelopen. Met een teleurgesteld en een viezig en vettig gevoel betaalden we onze 57 euro tellende rekening (nacho’s, een broodje vlees/vega en drie biertjes per persoon). Nah, dat doen we niet nog een keer. Misschien dan toch maar het ontbijt of de brunch/lunch een keer proberen?

Ambiance: 6
Smaak: 6
Bediening: 8
Prijs/kwaliteit: 5

Reacties (1)

 

  1. Nazi Goering says:

    Fijn dat we daar niet meer naar toe hoeven! Thx Olaf!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.