Tiger Mama, grrr

Gepost op January 17, 2018 door

Restaurants van naam veranderen, het blijft een dingetje. In de Voorstraat is er een dat een paar keer wisselde. Het gevolg is dat ik niet meer weet hoe het heet. Maar dat kan zijn omdat het weer is opgedoekt. In 1986 heb ik eens in Richard II – toch? – in de Voorstraat gegeten, dat daarna Opium ging heten en een tijdje geleden van formule en meteen ook maar naam veranderde. Tiger Mama (Voorstraat 80) adverteert met verse sushi en dim sum en natuurlijk met een tiengangenmenu voor 27,50. Jawel, tien gangen voor zevenentwintigeuroenvijftigcenten.

Ik ben fan. De keuken van Tiger Mama is Aziatisch. We kregen tien gerechtjes uit het hele deel van de wereld achter Pakistan: Indiaas, Thais, Vietnamees, Koreaans, Chinees en Japans. Ik heb niet bijgehouden wat we kregen, maar het was allemaal lekker, van de curry tot de sushi (al komt die dan in deze setting een beetje gewoontjes over), tot de pompoensoep met garnalen en de pekingeend in een gestoomd broodje. We begonnen met edamame boontjes en er was ook dim sum, als ik me niet vergis, en Koreaans rundvlees (hoop ik, qua hond eten, daar) op een koolblad. De laatste twee gangen waren allebei toetjes, dat was een beetje smokkelen, maar kijk, ik heb alle gerechten op één na weten terug te halen.

Voor een snelle hap moet je niet gaan. De gerechten kwamen om de vijftien minuten, dus dat betekent dat je 150 minuten zit vanaf het eerste gerechtje. Wij maakten met koffie de drie uur keihard vol. Dus, als je zin hebt om voor de prijs van onbeperkt sushi kanen veel lekkerder en gevarieerder Aziatisch te eten met veel tijd om te ouwehoeren, dan moet je naar Tiger Mama. De bediening was prima, vriendelijk, informatief en alert. Het menu wisselt om de zes weken.

(Ik vraag me af of het een gat in de Aziatische markt is om daar een Europees tiengangenmenu te serveren: köttbullar, bacalhau, bokking, foie gras, sauerkraut, snert, rösti, spaghetti, borsjt en trifle.)

Het interieur is oké, ik raakte er niet opgewonden van. Let wel op dat je niet – zoals wij – beneden gaat zitten (zie foto). Het keldergewelf geleidt gesprekken nogal onvoorspelbaar zodat het lijkt dat mensen aan de overkant naast je zitten, of dat jouw gesprek over onthoofdingen en treinspringers het romantisch rendez-voustje achter je verpest.

Smaak: 8
Prijs/kwaliteit: 8
Ambiance: 7 (6- in de kelder)
Bediening: 8

Reacties (2)

 

  1. Olaf says:

    hoe is de smaak? Vaak in dit soort tenten smaakt alles hetzelfde, nl naar dezelfde kruidenmix/pasta. Hier hopelijk niet?

  2. Jacques Couteau says:

    Ik gaf een 8, dat moet wel een indicatie zijn.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.