Lucy Lou Taco’s & Tequila

Gepost op January 26, 2018 door

Ondanks alle geluidslekkage en ander gedoe dat TivoliVredenburg met zich meebrengt, is er ook een ander effect: TiVre lijkt het Vredenburg tot de nieuwste Utrechtse horeca-hotspot te hebben getransformeerd. We hebben Het Gegeven Paard, Kloek, Piatto, De Utrechter, Danel, binnenkort SNCKBR, en nu dan ook Lucy Lou.

Het concept van Lucy Lou lijkt simpel: een Mexicaanse eettent waar ze taco’s en tequila tot specialiteit hebben verheven. Maar om simpele dingen goed te doen, da’s helemaal niet simpel. Dus laten we eens even uitchecken of ze dat goed gelukt is.

Lucy Lou ziet er van buiten in ieder geval aantrekkelijk uit: een Mexicaanse ogend gekleurd houten bord op straat, veel felgekleurde neon met Mexicaanse doodshoofden in de ramen en binnen, stoere muurschilderingen en een algehele Latino-vibe. In het relatief smalle pand lijkt er vrij veel ruimte te zijn en dat mag ook wel, want het is er bijna altijd overvol.

Een allereerste korte verkenning om alleen een paar drankjes te nuttigen beloofde helaas niet veel goeds: extreem slappe koffie en veel te pittige Michelada’s (de Mexicaanse variant op een Bloody Mary). Maar wij van MHWH geven ons niet direct gewonnen en we komen dus gewoon terug.

Op een donderdagavond acht uur puilt de tent helemaal uit en gaan hele groepen onverrichterzake weer naar buiten. Dat komt ook omdat je hier niet kunt reserveren. Dat is natuurlijk wel zo economisch voor Lucy Lou zelf, maar bij grote drukte wat minder prettig voor de gast.

We mogen aan de bar wachten, bestellen een drankje, en na een half uur komt er een tafel vrij. Wat opvalt, is dat er lekkere muziek wordt gedraaid over een goede geluidsinstallatie met voldoende lekkere bassen (hallo Utrechtse horeca, take note!) en dat het bedienend personeel het (natuurlijk) erg druk heeft, maar hard werkt en toch vriendelijk en attent blijft. Ook dat is wel eens anders in veel Utrechtse horeca, waar vaak clueless studenten wat ronddrentelen.

Als we aan het tafeltje zitten, komt een vriendelijke serveerster ons vragen of we “het concept” al kennen. Bij navraag blijkt “het concept” te zijn dat ze taco’s en tequila verkopen. Verrassing! Wel geeft ze aan dat het (alweer, zucht) een “sharing” concept is, de verschillende taco’s (zo’n 12 verschillende smaken) zijn relatief klein en worden per twee stuks verkocht, gemiddeld kosten twee (zachte ronde) tacootjes 7,50 euro. Daarnaast staan er nog wat snacks, side-dishes, salades en toetjes op de kaart.

De drankenkaart omvat maar liefst “vijftig soorten tequila en mescal”. Wijnen zijn ondergeschikt, “het concept” wordt hier overduidelijk goed doorgevoerd.

We bestellen wat sweet chili fries om de ergste honger te stillen en wat bier en tequila’s. Het personeel adviseert deskundig over de tequila en het bier is lekker koud en mag uit het flesje gedronken worden. Prima.

We bestellen een drietal taco’s (gegrilde varkensschouder, short-ribs en tonijntartaar) en een gemengde salade. De taco’s worden na ongeveer 15 minuten vrijwel tegelijkertijd geserveerd. Helaas zijn de kleine tafeltjes niet helemaal berekend op de hoeveelheid schaaltjes, drankjes e.d.

De taco’s smaken verrassend goed, goede vulling, goed op smaak, voldoende ook. Wij waren na onze chili fries, salade en drie keer twee taco’s voldaan. Toch nog maar wat churros en chocolate cake na, die gewoon goed smaakte, niet wereldschokkend. Daarna koffie (deze keer gelukkig wel sterk genoeg) en nog een drankje om af te sluiten. Al met al was de rekening 102 euro – voor de setting en de kwaliteit van het eten en drinken een prima prijs. Wij zijn geheel niet ontevreden, om eerlijk te zijn tegen onze verwachting in. Kortom: hier komen we vaker. Als er een plekje is tenminste.

Smaak: 8
Prijs/kwaliteit: 8
Ambiance: 8
Bediening: 8

Reacties (2)

 

  1. Nazi Goering says:

    Uitchecken? Dat doe je in de S-Bahn! De Nazi en zijn stoottroepen waren hier in December ook uiterst verrast dat bij uitzondering, het concept daadwerkelijk goed is uitgevoerd, houzee!
    Overigens, marcheerde ik gisteren langs Broers, wat dus nu echt een bouwvakkerslunchplaats is. Een stukje tUrechtse geschiedenis, deze Hema onder de Horecagelegenheden, is nu echt niet meer. Ik ben benieuwd wat voor wereldschokkende c.q- verbeterende hut hier zijn Kampf opslaat…

  2. Jacques Couteau says:

    Ik gok iets met streetfood.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.