Aandacht gastrobar

Gepost op June 18, 2017 door

Voorkant barHet woord ‘aandacht’ zorgt sinds Kud bij de pubers in huize Couteau voor minutenlange meligheid. Daarom viel de naam van Gastrobar Aandacht niet toen ze argwanend vroegen wat we waar gingen eten. ‘Tapas en Italiaans’, antwoordden we.

Gastrobar Aandacht zit op de plek waar eerst Het Licht zat en later Eetcafé Bram. Als ik me niet vergis kon je daar elke woensdag voor een tientje eten wat de pot schaft. Gastrobar Aandacht is goedkoper dan grote broer Aandacht voor eten, ook in de Biltstraat, maar met een tientje kom je er niet weg. De rekening voor vier personen bedroeg na afloop 189 euro (waarvan 81 voor drank en koffie). Dat betekent dat het eten neerkwam op 27 euro per persoon. Was het dat waard?

Ik was niet onder de indruk. De saus over de patatas bravas was veel te mild en de aioli smaakte amper naar knoflook, wat vreemd is, aangezien knoflook en olie de enige bestanddelen zijn. De albondigas van wild zwijn smaakten gewoon naar gehaktballetjes. De kip met Parmezaanse kaas was oké, maar de kaas voegde weinig toe. De varkenswangetjes daarentegen waren geweldig. Een grote misser was de temperatuur van de wijn. Die was gewoon warm, logisch in de zomer. Een eenvoudige tempranillo leg je niet in een klimaatkast, dat snap ik, maar niemand drinkt die graag op glühweintemperatuur. Graag ook aandacht daarvoor, niet alleen voor eten.

Het was allemaal niet slecht, maar wat mij betreft te weinig onderscheidend van een doorsnee tapasbar zoals we er veel hebben in Utrecht en niet passend bij de ambitie van Aandacht voor eten, zeker niet met die Italië-fusion. Maar de pubers mopperden niet, dat is ook wat waard. De bediening van leuke jonge vrouwen was prima, maar het scheelde dat het op de warme zondagvooravond erg rustig was, ik durf niet zeggen of ze bij grotere drukte even efficiënt en gastvrij zijn. De inrichting doet op een of andere wijze goedkoop – en veel te druk – aan, maar er is veel ruimte tussen de tafels en de stoelen zitten lekker. Er is ook een soort van terras, maar even ruim als binnen zit je er niet.

Het leukste was de wandeling terug naar huis, toen de pubers nagenoeg het hele ‘Aandacht’-filmpje van Kud citeerden. Alsnog.

Smaak: 7
Prijs/kwaliteit: 6
Ambiance: 7
Bediening: 8

Reacties (2)

 

  1. Oxysept says:

    Ben hier ook eens geweest en vond het allemaal wat fabrieksmatig smaken – veel Aandacht was er denk ik niet aan besteed. Er zat wel een leuke kat in de zaak, die helemaal niet van de zaak zelf bleek te zijn, maar van de buren. Bij het afrekenen aan de bar (inderdaad flink aan de prijs voor de waar) hoorde ik twee serveersters klagen dat alle gasten die stomme kat zo leuk vonden.

    PS Die Kud-filmpjes kende ik niet, maar dat zal wel een generatiekloof zijn. Laatst heb ik ook voor het eerst naar Enzo Knol gekeken. Laat ik het zo zeggen: het is geen Van Oekel’s Discohoek.

  2. Oxysept says:

    Tweede keer was beter! Wel een beetje bizarre prijzen voor sommige hapjes, zoals zes of zeven euro voor wat courgette-schaafsel.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.