Simple

Gepost op December 6, 2014 door

2529382Nadat we een redelijk positieve recensie van het nieuwe restaurant Simple in het Volkskrant Magazine hadden gelezen, besloten we deze tent maar eens uit te checken.

Simple is gevestigd aan de Lange Nieuwstraat, op de plek waar voorheen Culinair Podium zat. Culinair Podium is verhuisd naar Hotel de Dom en heet nu Podium onder de Dom. Er is blijkbaar nog steeds een link tussen de twee restaurants, want toen we een aperitiefje dronken aan de (fantastische) hotelbar van Hotel de Dom en vertelden dat we bij Simple gingen eten, werd ons gevraagd of we de groeten wilden doen aan de collega’s van hun ‘zusterbedrijf’. Aangezien de jongens en meisjes van Podium altijd op hoog niveau presteren, waren onze verwachtingen hooggespannen.

Aangekomen bij Simple viel het ons op dat er niet veel veranderd is ten opzichte van Culinair Podium, behalve dat het meubilair en de gebruikte kleuren zijn aangepast. Heel veel meer kan je natuurlijk ook niet doen, het ziet er allemaal best oké en strak uit, beetje Scandinavische hipheid zeg maar. Het interieur klopt goed met de naam, op een positieve manier.

Er is keuze tussen een viergangen- en een vijfgangenmenu (van 44 en 48 euro), eventueel met bijbehorend wijnarrangement. We kiezen voor het viergangenmenu en drinken er wat witte wijnen van het arrangement bij, die dus ook los per glas worden geschonken. De wijn is prima, maar niet wereldschokkend.

We beginnen met een amuse bestaande uit een krokant rolletje met crèmige gevogeltepaté en een bitterbal gevuld met gruyère. Het rolletje is heerlijk, het bitterballetje is wat te koud en een beetje muffig en had denk ik iets te lang buiten de frituur gelegen. Er zit een klein blikje met koude snert bij – lekkere smaak, maar gestolde koude snert is esthetisch gezien misschien niet zo geslaagd.

Dan komen er plakjes tonijn op tafel met allemaal lekkere Indonesische smaakjes en toefjes erbij. Echt subliem. Al lagen er wel heel veel verschillende toefjes met smaken op een bordje, een paar minder had ook gekund.

We gaan door naar een Thaise bouillabaisse. Ook erg lekker, hoog op smaak. Vervolgens switchen we van Azië naar Europees wintereten. Sukade van de barbecue met zuurkool, kruidige jus en aardappelpuree. Ik proefde niet echt de smaak van barbecue in de sukade, dus het nut daarvan werd me niet helemaal duidelijk. Vond de smaak van het vlees ook niet echt uitgesproken. Het gerecht in zijn totaliteit was echter prima. We eindigen met een paar stukjes stoofpeer met goudgespoten chocolademousse en specerijen. Erg lekker weer.

Dan de bediening en de logistiek. Twee jonge enthousiaste gozers in hippe spijkerbloes-met-leren-schort-outfit runnen de ‘voorkant’, maar doen dat niet goed. Ze kijken niet om zich heen, reageren zelfs een beetje kortaf als we het additionele kaasplankje niet willen, halen wijnglazen weg zonder te vragen of we nog wat willen drinken, laten ons te lang zitten zonder aandacht en zie ik daar zelfs een van de twee jongens af en toe een bodempje wijn wegklokken tussen de bedrijven door?

Ook de logistiek in de keuken is echt onvoldoende: ik schat dat meer dan de helft van alle tafels een groot deel van de tijd zit te wachten tot de volgende gang wordt geserveerd.

Bij vertrek wordt niet gevraagd of alles naar wens was, en of het gesmaakt heeft. Als dan ook nog eens het vijfgangenmenu op de rekening staat in plaats van het viergangenmenu, plus een wijntje teveel (overigens werd dit zonder discussie gecorrigeerd) en we onze jassen zelf onder een stapel andere jassen vandaan mogen vissen na een hoop gezoek, tja, dan is het wel jammer maar helaas.

Smaak: 8,5
Prijs/kwaliteit: 6
Ambiance: 7
Bediening: 4

Reacties (7)

 

  1. Tjalling says:

    Ik vond het meer een redelijk negatieve recensie in de V-krant. En ik ben er nog niet helemaal uit of jullie ervaring beter was..

  2. SambalBij says:

    Het valt me een beetje tegen dat nergens nog een recensie te lezen valt van Sumo. Die tent zit er toch al weer een jaar of twee en midden in de stad?

  3. Olaf says:

    Eens. En dat terwijl ik er al wel 4x heb gegeten. Thanks voor de hint! Zal binnenkort eens aan het typen slaan.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.