Buurten in de Fabriek

Gepost op July 31, 2014 door

Cereol 04 2014In het steeds bruisender wordende Oog in Al zit sinds kort Buurten in de Fabriek. Volgens de grapevine zijn de uitbaters van het succesvolle eetcafé Buurten, bij het Wilhelminapark, gevraagd om dit restaurant in de oude Cereol-fabriek invulling te geven. Dat is niet geheel onlogisch. Een kinderrijke buurt in combinatie met een goedlopend concept inclusief kinderspeelhoek klinkt als een winnende formule.

Ook Buurten in de Fabriek heeft dus zo’n mooie speelhoek. Het interieur ziet er verder strak en verzorgd uit, ik vind het mooi, ook met de ‘industriële’ muren. Al zou het prettig zijn als er iets meer referenties naar de Cereol-fabriek komen, nu lijkt het erop dat er alleen een bord in de hal is dat iets meer vertelt over de geschiedenis.

Buiten is er een groot terras dat nog redelijk in progress lijkt te zijn, al is Buurten in de Fabriek al wel populair en is het zonder reserveren lastig om een plekje te vinden. Het personeel lijkt nog zoekende, de meesten zijn goedbedoelend maar het is overduidelijk dat ze niet echt veel horeca-ervaring hebben. Kleine tip: loop nooit met lege handen een terras af.

De kaart is niet echt avontuurlijk, het is standaardeetcaféstuff met salades, vlees, vis en vega. Ook is er een dagmenu en een vaste ‘buurthap’ waarbij je voor 12,50 euro elke dag een ander standaardgerecht kunt krijgen. Salades zijn er in voor- of hoofdgerechtformaat. Ook is er een kindermenu met gerechten waar kinderen blij van worden, zoals poffertjes en knakworstjes. Ik kon niet echt enthousiast worden van de gerechten op de kaart, het is allemaal wel ERG standaard.

Ik koos voor Kalfsribeye ‘chimichurie’. Het vlees was niet van goede kwaliteit, te veel vet en pezen en dergelijke. Ik had een mooie gekruide grillsmaak verwacht, maar er zat vrijwel geen smaak aan. Een paar frietjes erbij, een klein beetje gebakken groenten… Ik vond het niet bepaald om over naar huis te schrijven.

Mijn tafelgenoten kozen voor een Buurthap saté met friet, en een Doperwttortilla. De saté met friet was zeker goed, daar kan gelukkig ook weinig fout aan. Voor 12,50 euro een prima deal. De doperwttortilla was volgens tafelgenoot M. “erg lekker”. Zij hadden dus ofwel meer geluk dan ik, of ze zijn gewoon minder kritisch. Laten we het op een combinatie van beide houden. 😉

De toetjes dan. Scroppino op de kaart, yum. Helaas niet met de hand gemaakt, maar prefab. Toch maar niet gekozen. Dan limoncello. Helaas niet op voorraad. Sambuco ook al niet! Er werd wel netjes aan tafel verteld dat er nog wat voorraad- en leveringsproblemen waren qua drank, maar dat dat de volgende dag opgelost zou zijn. Grappa was er gelukkig wel, en die was verrassend lekker ook nog. De sorbet was een aanfluiting: drie bolletjes schepijs met slagroom en wat siroop en een paar blokjes blikfruit in een bord geflikkerd. Het zag eruit als een kinderijsje. Waarom Eriks naam eraan verbonden wordt op de menukaart (“Erik’s klassieke sorbet”) is mij een raadsel. Dan had er tenminste vers fruit in gemoeten, en had het in een hoog sorbetglas geserveerd moeten worden.

De prijs was 113 euro, inclusief wat wijntjes. Dat is een gewone goede prijs tegenwoordig. Voor het eten hoef je hier niet naartoe te gaan, voor de setting wel. Het is een leuke plek geworden, en hopelijk wordt het personeel langzamerhand ook wat meer ervaren. Het zou fijn zijn als de kaart dan ook wat avontuurlijker wordt. Conclusie is wel dat het hoog tijd wordt voor een slimme horecaondernemer die in Oog in Al wel echt kwaliteitseten gaat serveren! Gat in de markt, ik zeg het u.

Smaak: 5,5
Prijs/kwaliteit: 6
Ambiance: 8
Bediening: 6

Reacties (4)

 

 1. Charlie says:

  Hoi!

  Zie net jullie recensie voorbij komen. Mijn naam is Charlie en ik was vanavond voornamelijk jullie gastvrouw. Thanks voor je feedback! Helpt, we zijn nu 2,5 week open en proberen hard te werken aan structuur en verbetering. Het spijt me dat ik jullie heb moeten teleurstellen met de limoncello en sambuca. Gelukkig heb je wel van je ricard kunnen genieten 😉

  Hoog sorbetglas heb je ook gelijk in, helaas konden we dat vanavond niet waar maken maar normaliter serveren we Eriks sorbet in een hoog glas. Jullie opmerking dat ons fruit uit blik komt, moet ik dan wel even corrigeren: ik verzeker je dat ons fruit dagvers is.

  Graag zou ik later deze week een kop koffie met je/jullie drinken om je feedback te bespreken 🙂 Kortom: kom je deze week buurten? Drinken we een koffie, proosten we een ijskoude limoncello en hebben we het over de dingen waar je/ jullie tegen aan liep(en).

  Liefs,
  Charlie

  • Olaf says:

   Hoi Charly, dank voor je positieve en constructieve reactie!
   Kan me zeker voorstellen dat er nog een aantal groeipijntjes zijn als je 2,5 week open bent, dus vast over een tijdje nog een second-update recensie 🙂

   Ricard was zeker lekker, en zoals gezegd, de grappa zelfs een positieve verrassing!

   Koffie gaan we zeker doen, goed idee! Hier bij MHWH zijn we altijd vrij kritisch (zoals je misschien in de andere recensies hebt kunnen lezen) maar als het echt goed is laten we dat ook zeker horen. We proberen het zeker in balans te houden.

 2. Remment says:

  113 euro, een normale prijs?! Met z’n hoevelen waren jullie? 6?

  • Olaf says:

   @Remment: we waren met z’n 3,5 (3 volwassen, 1 kleuter). Voorgerechtje, wijntjes, hoofdgerecht, toetje of aperitief, nog klein beetje naborrelen. Dan vind ik dat toch geen raar bedrag.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.