Klein Berlijn

Gepost op September 26, 2013 door

Klein BerlijnKlein Berlijn, achter De Helling
Er hangen wat mensen op hippige stoelen
Waar Belgische (?!) bieren
nog steeds op de drankkaart staan

Tot zo ver mijn poging quasimuzikaal interessant te doen over Klein Berlijn, verstopt achter Tivoli De Helling aan de Briljantlaan 5A. Het idee van Klein Berlijn is denk ik dat ze op een Berlijnse stadsstrandtent willen lijken. De locatie leent zich daar ook wel voor: een tikje verlaten en weg van het centrum met aan de ene kant uitzicht op de Vaartsche Rijn en aan de andere kant op een brak terrein waar ze een beachvolleybalveld hebben aangelegd. Voor de sportievelingen onder ons is dat best een pré.

Klein Berlijn is niet heel groot, maar omdat ze een redelijk groot terras hebben kunnen ze er redelijk wat mensen kwijt. Van binnen ziet het er modern en kunstzinnig uit. Buiten staan gewoon houten tafels met dito banken. Toen ik er at werd er loungy muziek gedraaid, Orb- en Air-achtig. Maar er draaien ook geregeld house-, funk- en disco-dj’s.

Het bier… Klein Berlijn heeft een redelijke bierkaart, maar tot mijn verbazing verkopen ze meer Belgische dan Duitse biertjes. En ze hebben geen bier van de tap! Gelukkig smaakte de fles Weihenstephaner prima.

We hadden om zeven uur afgesproken en een deel was natuurlijk fashionably late. Toen we om half acht ons eten bestelden duurde het even voor de eerste teleurstelling werd afgeleverd: de meeste daghappen waren op, zowel de vlees- als de vegahappen. Dus moesten sommigen van ons het doen met een salade.

Daarna volgde de tweede teleurstelling: de daghappen zelf. De vleesdaghap moest een soort van couscous voorstellen, maar was heel flauw en smaakte nergens naar. De vegadaghap was ook couscous, maar dan zonder vlees, en ook die was laf van smaak. Opmerkelijk was verder dat de vleesdaghappen in twee formaten werden opgediend, waarbij vooral de dames uit het gezelschap porties kregen voorgeschoteld die twee keer zo groot waren!

De salade bestond vooral uit veel sla met weinig variatie en vulling, maar wel met een lekkere dressing. Gelukkig was de cheesecake na afloop prima, goed stevig en vol van smaak. De bediening is losjes en informeel en dat past prima bij het concept.

Om eerlijk te zijn: ga er niet eten maar vooral lekker drinken. Even indrinken voor je naar een concert gaat in De Helling lijkt me een uitermate goede optie. En mocht je toch vooraf iets willen eten: Klein Berlijn hanteert de mogelijk tot Bring Your Own (mits je drank bestelt aan de bar), dus ook dat is een prima optie. Gezien de kwaliteit en kwantiteit van de daghappen lijken ze het Bring Your Own-concept proactief aan te willen prijzen!

Smaak: 4
Prijs/kwaliteit: 5
Ambiance: 8
Bediening: 7
Gratis wifi: Welkom01

Reacties (5)

 

 1. Olaf says:

  nou, ik wordt er niet heel warm van!

 2. Muse says:

  Ik vind het een prima terras voor een zonnige namiddag, met Duits bier voor een redelijke prijs. Eten zou ik er ook niet zo snel doen, maar voor een drankje is het de moeite waard.

 3. Oxysept says:

  Ah, The Orb… Little Fluffy Clouds!

  http://youtu.be/FHixChYgGRI

 4. Rwpo says:

  Zelfs het wifi-wachtwoord getuigt van weinig phantasie…

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.