MOTO

Gepost op August 11, 2011 door

Er moest weer eens sushi gegeten worden. Eega M. had met haar vriendinnen de meest bomme sushitent van Utrecht gevonden, MOTO, daar moesten we toch echt eens naartoe. Oké dan!

MOTO zit op een mooi plekje in de Drieharingstraat. Deze straat lijkt wel de nieuwe culinaire hotspot van Utrecht te worden. Wat ook klopt, want volgens een Google-search is de Drieharingstraat door de gemeente Utrecht tot de nieuwe restaurantstraat gebombardeerd. Centralisering is blijkbaar hip, en elke stad die mee wil tellen moet een restaurantstraat hebben? Zal wel iets met het nieuwe Muziekpaleis te maken hebben.

MOTO heeft niet alleen sushi en sashimi, maar ook een robata (openvuurgrill) en izakaya (sakébar met hapjes voor bij het drinken). Daarin zeggen ze zich te onderscheiden van andere sushitoko’s in Utrecht. Al zit hem dat volgens mij vooral in de robata, want ook in andere Utrechtse sushitenten kan ik aan een laag barretje drank drinken.

Van binnen ziet het er mooi uit, strak en modern. Ik begrijp wel waarom de dames hier graag gezien worden. Maar naast het oog wil de maag natuurlijk ook wat. Het eten dus. Er is een redelijk beperkte sushikaart, met veel focus op tepanyakiachtige ‘restaurant’-gerechten en een soort fusiongerechten van Japans met westers. Ik vermoed dat dat ook met het robataelement te maken heeft, maar echt heel spannend komt het niet over. Sushi en Japans eten associeer ik met puurheid en eenvoud, en dat gaat een beetje tegen die fusionaanpak in.

Nadat we besteld hebben, krijgen we eerst een lekkere amuse van kort gegrilde tonijn met zeewier, yum! Dat belooft wat! Dan worden de bestelde gerechten geserveerd. De verwachtingen worden helaas niet waargemaakt. De sashimi tonijn en sint-jakobsschelpen waren melig, een teken dat de producten niet vers (meer) zijn. Helaas, dan houdt het voor mij snel op bij een sushitent.

De California roll domo style was absoluut niet subtiel, een groot en lomp geval, met rijst die niet kleverig was en een soort van salade eroverheen geplempt. De smaak was ook niet goed. De omeletsushi was prima, de avocadosalade simpel maar lekker. De witte huiswijn die we erbij dronken was oké.

Al met al absoluut niet indrukwekkend, veel meer style dan substance. Wel jammer, van buiten en binnen ziet het er indrukwekkend en veelbelovend uit. Ik ga in ieder geval niet nog een keer, je kunt beter naar de Voorstraat of de Mariaplaats gaan voor lekkere verse sushi.

Smaak: 4
Prijs/kwaliteit: 4
Ambiance: 7,5
Bediening: 7

Reacties (7)

 

 1. Olaf says:

  Maar wat vinden onze lezertjes de beste sushi tent van Utrecht? Ben benieuwd! 🙂

 2. Oxysept says:

  En ik altijd maar denken dat ‘California roll domo style’ een skate-trucje is!

 3. Oxysept says:

  De teksten op de website van MOTO zijn ook enigszins melig…

 4. Oxysept says:

  Hup saké!

 5. Oxysept says:

  Voor mij geen espresso meer vandaag…

 6. Olaf says:

  goed bezig Oxy! 😉

 7. Oase says:

  Wij aten vroeger altijd van die Hup Paté.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.