Ozebi

Gepost op December 11, 2010 door

Terwijl het afgelopen zaterdagavond sneeuwde dat het een lieve lust was, was het binnen bij Ozebi lekker warm. Ozebi is een van de weinige plekken in Utrecht waar je nog lekker een potje kunt poolen of snookeren. Samen met Lasergames (heroïsche-muziekalert!) is Ozebi gevestigd in een voormalig zwembad aan het begin van de Biltstraat. Ozebi is dan ook een afkorting van Openbare zwem- en badinrichting.

In Ozebi tref je tien snookertafels, dertien pooltafels en vier shuffletafels aan. Zonder reservering hoef je doorgaans niet langer dan een half uurtje te wachten tot je aan de gang kunt gaan. Op zaterdagavonden tussen 22.00 uur en 0.00 uur is het echter zo druk dat het beter is even te reserveren. Bij de snookertafels is het meestal wat rustiger, maar dat zal wel met de moeilijkheidsgraad van snooker te maken hebben. Ik geloof niet dat ik zelf ooit met snooker meer dan 30 punten heb gehaald zonder de punten door de fouten van de tegenstander.

Er wordt in Ozebi lekkere muziek gedraaid: op zondagmiddag meestal soulvolle nummers met een mix van nieuwe nummers en oude kneiters, op zaterdagavond house, urban nummers en hits van nu. Het publiek is op zaterdagavond dan ook wat jonger dan op andere dagen. Ozebi lijkt op zaterdagavond te worden gebruikt als startlocatie van een avondje stappen, waardoor het na 0.00 uur weer wat rustiger wordt.

Ondanks de hoogte van de zaal is Ozebi sfeervol. Er zijn diverse verwijzingen naar het feit dat Ozebi voorheen een zwembad was, zoals een muur met schilderingen van zwemmende en duikende mensen. Andere historische elementen: de entree, een zwemklok en een deel van de tribune. De tafels zijn goed onderhouden, evenals de keus. Er is een mooie rookkamer met luxe groenlederen fauteuils die niet zouden misstaan in een chic restaurant. Minpuntje is misschien dat op het linkerherentoilet de toiletbril ontbreekt.

Achter de bar staat vriendelijk personeel dat geregeld de zaal in loopt om bestellingen op te nemen en te bezorgen. Boven de bar hangen flink wat lcd-schermen waar meestal Eurosport op te zien is of andere sportprogramma’s. Ik kom er graag om te poolen met D. op een verloren zondagmiddag of om de zaterdag te eindigen na een diner. Toptent!

Bediening: 8
Ambiance: 8
Pool- en snookertafels: 8
Muziek: 8

Reacties (17)

 

 1. Olaf says:

  Volgens mij een Utrechtse klassieker toch? Samen met de Bizon bowling?

 2. Joeri says:

  Vind Ozebi een stuk relaxter dan de poolhut bij Bizon (zelfde eigenaar toch?)

 3. Remment says:

  Ozebi is heel wat beter dan Bizon!!! Niet eens te vergelijken!

 4. snookeraar says:

  Deze meneer of mevrouw is een betere schrijver dan beoordelaar van snooker en poolgelegenheden. Het lijkt er op dat er flink reclame gemaakt moet worden voor een tent als Ozebi, loopt het terug of zijn poolspelers milder in hun beoordeling dan snookerspelers?
  Wellicht heeft de schrijver geluk gehad met het personeel, waren er weinig mensen in de zaak of is het verwachtingspatroon zo laag dat alles goed is.

  • Olaf says:

   Een duidelijke mening, vertel ons meer! 🙂

  • Mark W says:

   En deze meneer of mevrouw is duidelijk iemand met slechte persoonlijke ervaringen met Ozebi die zijn of haar frustratie niet op een andere manier kan uiten dan goede recensies over deze prachtige gelegenheid te bekritiseren. En dan ook nog van de gelegenheid gebruik maken om reclame te maken voor eigen snookervereniging!

   Aangezien u duidelijk voorzitter of ander bestuurslid van ‘Snookervereniging Utrecht’ bent ook erg onprofessioneel om zulke felle kritiek anoniem te plaatsen!

 5. snookeraar says:

  Materiaal dat slecht onderhouden wordt, personeel dat na 15 jaar nog niet weet wat je drinkt, slecht opletten bij het langs de speetafels lopen van het personeel waarbij gezegd dat dit meer als storend wordt ervaren als de vaste krachten dit doen dan bij de part-timers, toiletten worden nadat de tent open is niet meer schoongemaakt en zo heb ik er nog pfffffffffffffff. Als je dan de prijs afzet tegen wat je ervoor krijgt vind ik het hemelschrijend. Maar goed ieder het zijne mijnreactie kwam vooral doordat er maar één kritische noot in het stuk van de schrijver staat. Was de schrijver misschien in kennelijke staat, blind of liep ie met fooien te smijten en was ie er rond 13.00 uur met een lief uitziende en werkwillige part-timer?

 6. Remment says:

  Wow, dit is inderdaad in tegenstelling tot mijn ervaringen. Ik beschouw mezelf niet als vast bezoeker maar ik kom er toch minstens 1 keer per maand en ik heb dit nog niet meegemaakt. En hemelschrijend vind ik wel een zware term in deze.

  • Oxysept says:

   Ik vind het vooral tenhemelschreiend dat iedereen tenhemelschreiend verkeerd schrijft!

   • Oxysept says:

    Misschien moet ik niet alleen eindredactie gaan voeren over de recensies, maar ook over de reacties. Een zin als ‘Maar goed ieder het zijne mijnreactie kwam vooral doordat er maar één kritische noot in het stuk van de schrijver staat.’ zou dan worden: ‘Overigens, het heeft niets met Ozebi te maken, maar wat is die Oxysept toch een geweldige kerel! En zo bescheiden ook!’ Et cetera.

 7. snookeraar says:

  Niet voor niets is Snookervereniging Utrecht opgericht.
  Ga maar eens kijken dan beleef je iets totaal anders.

 8. Remment says:

  Ik ben een pooler en geen snookeraar …

 9. snookeraar says:

  Dat had ik begrepen uit je commentaar, het ging mij meer om het verschil in sfeer etc.
  fijne dagen

 10. w.j. Adelaar says:

  Ben altijd benieuwd naar de reacties, goed en slecht. Goed, om te weten of de nwe dingen die we doen bevallen en slechte reacties natuurlijk om te kunnen verbeteren daar waar nodig. Laat maar horen!

 11. Colin says:

  Misschien inderdaad een paar minpuntjes in ozebi, maar uiteindelijk is het geweldig. Tafels goed onderhouden, aardige mensen (bezoekers en personeel), niks mis met de consumpties en vooral een gewéldige sfeer die daar hangt.

 12. Ro says:

  Wat een klote hut is dit zeg. Kom je op zaterdagavond binnen en vraag je of er een pooltafel beschikbaar is krijg je als antwoord NEE die zijn de hele avond bezet maar ga lekker snooker spelen want dat is veel leuker dan dat stomme spel. Uiteindelijk na anderhalf snooker te hebben gespeeld bleken de pooltafel nog steeds niet gebruik. Blijkbaar wilde de beheerder deze voor vaste klanten vasthouden. Echt waardeloos en bij het afrekenen probeerde deze meneer mij ook nog even voor €10,00 te willen tillen. Werkelijk een waardeloze hut en ons zien ze er nooit meer.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.