Los Argentinos

Gepost op January 23, 2010 door

Vorige week moest er na twee zware volleybalwedstrijden achter elkaar iets goeds en stevigs gegeten worden. Teamgenoot J. stelde voor om te gaan eten bij Los Argentinos. Hij had daar al eerder gegeten en kon de lamsrack en de spareribs aanbevelen.

Los Argentinos ziet er een beetje kaal en simpel uit van binnen. Het is een typisch werfkelderrestaurant aan de Oudegracht (nr. 127a/129 om precies te zijn) en daar moet het ook zijn sfeer aan ontlenen, want de hele kelder is wit geschilderd zonder een enkele versiering of iets dergelijks. Hooguit vallen de ‘Argentijnse’ koeienhuiden op die op sommige plekken op de banken zijn gedrapeerd. Dit waarschijnlijk als referentie aan de grote lappen koeienvlees die je kunt verwachten.

D. en ik waren laat vanwege het koude weer van die week. Toen ik J. belde om mede te delen dat we wat later kwamen omdat we de bus zouden nemen in plaats van de fiets, gaf hij aan dat dat toch niet erg was, omdat hij met J. en A. aan een tafeltje bij de keuken aan het wachten was op een ‘echte’ tafel in het restaurant zelf. Toen D. en ik een kwartier te laat aankwamen zaten ze daar nog en besloten ze maar een tweede drankje te nemen. En daar zaten we dus… Te wachten op een tafel in het restaurant… Nog een half uur langer.

Na drie kwartier was er eindelijk een tafel vrij voor ons en konden we de kaart gaan bekijken. Het eerste wat opviel in de menukaart was de volgende zin: “Los Argentinos is er trots op het beste Argentijnse rundvlees te kunnen aanbieden: Aberdeen Angus Beef!” Hm, Argentijns vlees uit Aberdeen? Dat klinkt best wel apart.

De menukaart zag er verder wel typisch ‘Argentijns’ uit, met vooral veel vlees. Ik liet me verleiden tot een gemarineerde lendenbiefstuk met als bijgerecht champinones al Brasa. D. en A. namen een Argentijnse ribeye steak waarbij D. ook nog de gegrilde tomaatjes erbij nam. J. nam de lamsrack en de andere J. (beiden geen onderdeel van de 3 J’s) nam een combigerecht: lendenbiefstuk en entrecote. Gezamenlijk namen we er nog friet bij.

Ik zal kort zijn over mijn gerechten. De champinones waren oké en sappig, dit in tegenstelling tot mijn biefstuk, want die was smaakloos en redelijk taai. Een tegenvaller, maar ik had beter moeten weten: waar kun je in de Utrechtse horeca nou nog een sappige biefstuk eten? Ik was gevallen voor de marinade maar die heb ik niet geproefd. Sterker nog, het smaakte nergens naar. Hetzelfde gold voor de lendenbiefstuk van J., die was ook taai en smaakloos. Zijn entrecote echter was wel lekker. De lamsrack van J. was ook goed en ik begreep dat de ribeyes ook redelijk oké waren.

Omdat ik zo weinig smaak had mogen proeven, nam ik een dessert, iets met chocolademousse. Daar konden ze dan toch nog op scoren. Maar nee hoor, slappe meuk! Het was overduidelijk van die kant-en-klare moussepoeder waar je alleen nog maar wat melk bij hoeft te doen en moet kloppen. De exotische fruitspies van J. was simpel, maar oké.

De bediening dan. De dame die ons gedurende het restaurantgedeelte hielp was aardig en prima. Her en der merkten we wel dat andere tafels niet altijd even gecharmeerd waren van de rekeningen. Twee keer die avond waren er aanmerkingen van andere tafels op de rekening waarop blijkbaar zaken waren vermeld die niet waren bezorgd en waarbij de hoofdkelner eraan te pas moest komen om orde op zaken te stellen.

J. wilde na het eten nog een whisky bestellen. Toen hij naar de bar liep om te kijken welke whisky’s er waren, was één van de obers zo aardig om de namen van de aanwezige whisky’s op te noemen: Courvoisier, Joseph Guy en Rémy Martin. Spannend!

Al met al ben ik verre van enthousiast en kom ik hier niet snel meer terug. Een Argentijns restaurant mag een biefstuk niet verknallen. Als je er dan toch een keer heen gaat en er niet omheen kunt, neem dan in ieder geval de lamsrack of de spareribs!

Smaak: 5
Prijs/kwaliteit: 5
Ambiance: 6
Bediening: 6

Reacties (24)

 

 1. Oxysept says:

  Iets heel anders:

  Bij de html-pagina van het menu van Los Argentinos staat in de blauwe balk: Welkom op de site van Restaurant Limoen!

  Welke Argentijn heeft daar met zijn exotische fruitspies op ctrl-c, ctrl-v lopen rammen?

 2. Tim says:

  exotische fruitspies in mijn broek!

 3. Oase says:

  "…maar ik had beter moeten weten: waar kun je in de Utrechtse horeca nou nog een sappige biefstuk eten?"

  I second that! Ik neem tegenwoordig zelfs wel eens de voorzorg om de biefstuk 'well done' te bestellen, terwijl ik van 'medium' hou (als ze er trouwens op komen om het uberhaupt te vragen). Dit in verband met het constante terugsturen de laatste jaren van nog koud vlees midden in de biefstuk. Waarom dan ook eerst de biefstuk dichtschoeien en de pan onverminderd heet houden zodat je hem er inderdaad uit moet halen voordat dat ding aanbrandt? En waarom uberhaupt van die dikke hompen vlees, dat is vragen om ongelukken. Dan heb ik nog liever een kok met zelfkennis die overstapt op biefstukstukjes of desnoods -reepjes, alhoewel de droogheid dan alweer snel op de loer ligt. Die moet je dan dus weer eerder 'raw' bestellen.

  Misschien moeten de restaurant na chinese en marokkaanse traditie foto's op de menukaart plaatsen om te laten zien wat ze onder 'raw', 'medium' en 'well done' verstaan. Want anders blijf ik well done zeggen tegen medium terwijl ik niet well done bedoel. Als u begrijpt wat ik bedoel.

 4. Methusalem says:

  Ik at eens, in een ver verleden (20 jaar terug?) bij deze koeienserveerders. Mijn verslag hierover kan ik grotendeels kopiëren van dat van jou. De aankleding van de ruimte, de wachtijd, het menu(!), het gebrek aan kwaliteit, de bediening/rekening…
  Het is echt niet zo dat ik de herinnering koesterde omdat ik zelden horeca/restaurants bezocht. 't Zal er eerder mee te maken hebben dat ik met échte mannen (vleeseters) op stap was. Of dat ik iets verder aan de gracht woonde en nooit meer naar De Argentijn ben geweest.

 5. Oxysept says:

  Maar waarom ga je dan ook naar zo'n tourist trap aan de Oudegracht? Of hoort dit bij de zelfkastijding die sommige topsporters eigen is?

 6. Nazi Goering says:

  Iemand al bereid om de volgende middenklasse teleurstelling te gaan ontdekken?…..Wie gaat er naar Sparkling op de Voorstraat? Kan ik die 120 euri in de knip houden! Smakelijk alvast!

 7. Nazi Goering says:

  Mmm…zouden ze bij sjee sjakkelien in de Koestraat geen biefstuk kunnen bakken? Iemand ervaringen te melden?

 8. Remment says:

  Nou … ik heb gisteren in een Spaans restaurant (de La Oliva, Pintxos y Vinos bar)in Amsterdam in ieder geval een hele goeie malse entrecot gegeten met een heerlijk bijbehoren en passend sausje! Knallen! Het moet dus wel mogelijk zijn om goed vleesch mals te serveren!

  Ter info voor Oxysept: het was samen met Gypsy, 1 van je je favo blogsters!

 9. Oxysept says:

  Volgens mij vind jij zelfs een oude schoen lekker wanneer er een 'heerlijk sausje' bij zit!

 10. Koen Visser says:

  Als de biefstuk nog koud is van binnen hebben ze hem niet eerst op kamertemperatuur laten komen voor ze hem dichtschroeiden.

  Maar het is waar, gewoon ouderwets degelijk kookwerk zoals frieten, biefstuk, ze kunnen het niet meer.

  Zelfs niet als je het in een timbaaltje op een bedje van met een vleeslollie serveert.

 11. Hans de Heer says:

  Ik ben er al jaren niet meer geweest maar destijds hadden ze in Restaurant de Berenkuil (langs de Utrechtseweg naar De Bilt) een juweel van een biefstuk. De tent ziet er niet uit, de inrichting is nog oubolliger dan Willy Walden en Piet Muyselaar bij elkaar, maar godskelere… die biefstukken…

 12. Oxysept says:

  Ah… Willy Walden… Raad een lied of niet! Hoe heette die vrouw van hem ook alweer? En de hond die altijd mee mocht naar de radiostudio?

 13. Oxysept says:

  Aase Rasmussen! De hond staat helaas niet op de Wiki-pagina vermeld…

 14. Oxysept says:

  Doesjka!

  Het was weer een welbestede zondagmiddag…

 15. Remment says:

  Als Oxysept op verloren zondagmiddagen hier met zichzelf gaat praten wordt het weer hoog tijd voor een update op MHWH!

 16. Nazi Goering says:

  Ganz genau,Remment! Want de goede voornemens lijken weer vergeten….Scheisse, waar is mijn feuerzeug?

 17. Nazi Goering says:

  Dat ziet er sagenhaft uit, die nieuwe lay out. Nu nog nieuwe recensies. @ Oxysept, waarom reageer jij op een recensie uit 2004?

 18. Repo says:

  Strakke ley!

 19. Oxysept says:

  Gewoon, omdat het kan!

 20. Remment says:

  Aaaarrrggghh, wie is die gast op die foto en wat heeft-ie met MHWH of Los Argentinos te maken?

 21. Remment says:

  Het is een serial killert die probeert te hypnotiseren!

 22. Oxysept says:

  Gewoon iemand die zit te eten bij Los Argentinos… Vond de sfeer van de foto wel overeen komen met jouw recensie!

 23. Oxysept says:

  Heb ‘m maar weer weggehaald… Ik werd er zelf ook een beetje bang van!

 24. Remment says:

  Toen snorren nog helemaal in waren … *terugverlangend*

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.