La Kiki

Gepost op November 21, 2008 door

Alweer een nieuw restaurant op de Adelaarstraat/Willem van Noortstraat (de Boulevard Saint-Germain van Utrecht). Naast Ierse pub O’Leary’s stond al enkele jaren een pand leeg, waar een tijd lang een lunchroom-cocktailbarcombinatie werd beloofd, die er helaas nooit is gekomen. Het leek me wel wat, een broodje halfom met een caipirinha. De lunchroom-cocktailbarinrichting is er ongebruikt weer uitgesloopt om plaats te maken voor de huiskamersfeer van La Kiki (officieel adres: Gruttersdijk 42).

Huiskamersfeer? Het ziet eruit alsof een vrachtwagen vol potpourri de bocht naar de Gruttersdijk iets te krap heeft genomen en zijn volledige lading van ‘leuke woondingetjes’ naar binnen heeft gesmeten. Zeg maar ‘mediterrané meets Frans Bauer meets Balkan meets Kitsch Kitchen’. Niet aan te raden vlak na paddogebruik (of juist wel?). De kredietcrisis heeft de Vogelenbuurt nog niet bereikt, want het restaurant zit avond na avond barstensvol. La Kiki voorziet duidelijk in een grote behoefte. Horecaondernemers opgelet, hier volgt een gratis tip: er is zeker nog plek voor twee eetgelegenheden in de Vogelenbuurt en omstreken.

De kaart. Voorgerecht (9,95 euro) en nagerecht (7,25 euro) in de vorm van een plateau met kleine hapjes, naar de wens van de klant en de luim van de kok samengesteld. Hoofdgerechten variërend van tonijnsteak en dorade tot lamskoteletjes, ossenhaas en burritos met vegetarisch gehakt (gehakte wortel? Pastinaak? Boomschors? Wie zal het zeggen): 16 euro tot 22,50 euro. Een soort generieke Middellandse Zeekeuken – niet enorm spannend, maar ook niet slecht gedaan.

We waren met zijn tweeën en lieten de keuze van het voorgerecht aan de keuken over. Het werd een blad met knoflookworst, gehaktballetjes, krab, mosselen, kip, tzatziki, kikkererwtensla, tomaatjes met sesam, en… kroepoek (!). Veel en lekker. Daarna een goed gegrild, groot stuk tonijn met paksoi, cashewnoten en paddenstoelen. En voor mij lamskoteletjes met ratatouille. De koteletjes waren zachtroze met extraveel tijm, yumyum. Daarbij kregen we gebakken aardappelparten in de schil met huisgemaakte kruidenmayonaise. Geen sla.

We waren door de flinke hoeveelheden helemaal vol, en ik kan dan ook niets melden over het nagerechtenplateau. Ook om ons heen was er niemand die nog behoefte had aan een toetje, dus dat is omzettechnisch niet al te handig. Met een fles Primitivo en een paar kopjes koffie kwam de rekening op 83 euro, inclusief 10 procent burenkorting.

Smaak: 7,5
Prijs/kwaliteit: 8
Bediening: 8
Ambiance: 7

Reacties (28)

 

 1. Boris says:

  Alleen om de naam al zou ik er niet heen gaan. Okay, de website. Het was de website!!! aaaargh de website )*&#@!

 2. Olaf says:

  vegetarisch gehakt is meestal quorn-gehakt.

 3. Olaf says:

  hmm zit de menukaart te kijken op de site, maar 22,50 euro voor een gegrilde tonijnsteak met paksoi en champignons, dat gaat toch minstens 4 keer over de kop, en dat voor een buurt-eetcafe? is mij teveel aan de prijs.

 4. Oxysept says:

  He! Knutmo is terug!

 5. Oxysept says:

  Ik had al eerder door de deur en het raam gekoekeloerd, maar durfde niet naar binnen vanwege de oudevrouwentweedehandsbrocante-uitstraling van La Kiki. Zo wordt onze buurt natuurlijk nooit cutting edge!

 6. Anonymous says:

  Trouwens, de kredietcrisis is in heel Utrecht nog niet toegeslagen. Ook het rookverbod lijkt de pret niet te drukken. De laatste 3 weken heb ik mij verbaasd hoe fucking druk het overal is. Het is een jJoods complot zeg ik je!

 7. Oxysept says:

  Ja… De vorige financiele crisis ging Utrecht ook al voorbij, vijf jaar geleden. Misschien zitten we hier in een soort oog van de storm?
  Er gaan namelijk ook veel andere zaken aan Utrecht voorbij! Welke dan? Ja, nu moet ik weer aan het werk.

 8. Oxysept says:

  Maar het kan ook een joods complot zijn, natuurlijk… Via TMF en MTV zorgen de joden ook al voor de geboorte van meer koffiekleurige kindjes, las ik laatst op Stormfront.org… Dus dan is zo’n kredietcrisis neerslaan een eitje van een cent!

 9. Nazi Goering says:

  Tja, hier doet deze nazi geen uitspraken over! Wat ik alleen zo jammer vind, is het feit dat er mensen bestaan, die het lekker vinden een hand cashewnoten over hun warme prak heen te donderen!

 10. Oase says:

  Kiki Boe!

  Gaan jullie nog verder in 2009 of heeft de kredietcrisis toegeslagen en worden het dit jaar recepten-recensies uit Jamie, Gordon en Cas hun kookboeken?

  Ltr oase.blogspot.com

 11. Oxysept says:

  Tis meer dat we de laatst tijd steeds in dezelfde tenten eten… (Wilhelminapark, Karel V, u kent het wel!)

 12. Oxysept says:

  He, we hebben al vier vrienden! GeenStijl kan wel inpakken!

 13. Harry says:

  De overlap met het leuke blaadje 030 wordt nu wel erg groot. Na Badhu, van Wegen en Maria nu ook al La Kiki gerecenseerd. Hoe zit dat?

 14. Oxysept says:

  Van Wegen was toeval… La Kiki, Maria en Badhu zijn nieuw in town, dus is de kans groot dat zowel 030 als Mhwh er eens ‘een kijkje gaat nemen’.

 15. King says:

  nee nee, gaat=gaat. we hebben het hier over een zogeheten distributieve nevenschikking.

 16. Oxysept says:

  Hmm ja, beide delen zijn enkelvoudig, dus gaat is inderdaad gaat!

 17. Oxysept says:

  Als mijn opdrachtgevers hier maar niet achter komen!

  *Petst zichzelf*

 18. Nazi Goering says:

  Hallo daar, moeten we een steunfonds beginnen om jullie als kredietcrisis-slachtoffers weer eens naar een restaurant te krijgen?
  Enig zicht op nieuwe pennevruchten ?

 19. Oxysept says:

  Een steunfonds oprichten hoeft overigens niet. Geld speelt nog steeds geen Rolex!

 20. Oxysept says:

  Ik zag een veelbelovende titel als conceptbericht in ons systeem staan, maar daar hing helaas nog geen stukje aan…
  Houd moed!

 21. knutmo says:

  La Kiki is inmiddels al een maand of 6 dicht, zonder nadere mededelingen. De tafels zijn nog steeds gedekt, en er staat een bezem tegen de toog, dus er is sprake van een mysterie.

 22. Oxysept says:

  Volgens mij zag ik die bezem door de zaak zweven toen ik er vannacht langs fietste…

 23. Nazi Goering says:

  Vermeulen bij ons op de Croeselaan….dicht “wegens verbouwing.” Yeah, right!

 24. Oxysept says:

  Zag er gisteren een papier voor het raam hangen: ‘Te koop La Kiki Restaurant’.

  Wie biedt?

 25. Oxysept says:

  Heb ik toch op een Google-Ad geklikt… Huiswerk voor vandaag: tel het aantal bijvoeglijke naamwoorden op deze pagina!

  http://www.eethuysje.nl/

 26. Olaf says:

  Ik heb al een La Kiki restaurant..

 27. Oxysept says:

  Enniewee… Het staat nog steeds te koop! Welke vrije jongen begint hier een casinootje of parenclub? In het laatste geval hoef je de naam niet eens te veranderen, ahaha!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.