Peper (second opinion)

Gepost op February 20, 2008 door

Waarom zou MHWH een derde (!) recensie schrijven over restaurant Peper? Is het slechts om de hoeveelheid stemmen op te krikken voor de komende Dutch Bloggies? Schuift Peper de MHWH-redactie keiharde euro’s toe voor een lovend stukje? Nee, niets van dat alles! Deze keer is de aanleiding dat favoriete MHWH-kok U. uit Utrecht (geen toeval) neergestreken is bij Peper als de nieuwe souschef! Niet verkeerd voor U. en voor MHWH meer dan genoeg reden om de racefiets te pakken en nogmaals die bedrieglijk lange Vleutenseweg af te fietsen. Voor de leken: gewoon bij Shabab alsmaar rechtdoor.

Woensdag was het dan zover. Samen met huisbazin en fonkelnieuwe suikertante J. schoof ik aan tafel. Als nog steeds jongste, ongetrouwde en kinderloze MHWH-er koos ik natuurlijk voor het verrassingsmenu! ‘Knallen voor 27,50,’ was mij stiekem in het oor gefluisterd… En knallen was het. In totaal werden vijf gangen geserveerd die alleen misschien qua portie streetfood of fingerfood genoemd zouden kunnen worden, hoewel ik dergelijke porties zonder blikken of blozen van de bediening ook weleens als hoofdgerecht heb gekregen.

De kwaliteit is top. Wij kregen zoal, in random order: gevulde parelhoen, huisgemaakte frambozensorbet, ganache, botervis, etc, etc. Helaas kan ik mij niet alles meer herinneren, maar neem van mij aan dat het allemaal boven verwachting was. Het toetje was zelfs een van de beste sinds tijden. Misschien kan kok U. mijn geheugen verfrissen in de commentaarbox.

Over de ambiance en de bediening had ik ook al niets te klagen. Sterker nog, de bediening was erg goed, helemaal in vergelijking met de eerstejaarsstudenten psychologie die mij doorgaans bedienen.

Om af te sluiten: Peper doet zichzelf geen recht met de ondertitel ‘Streetfood & Fingerfood.’ Bij deze benaming denk ik aan de tapasgolf die Nederland een aantal jaren geleden overspoelde: weinig eten, niet lekker en veel geld. Peper doet dat gelukkig anders. Als je Peper bezoekt, kies dan wel voor het verrassingsmenu, dat vindt de kok ook leuk.

In het kader van ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’:

Ambiance: 7
Smaak: 8,5
Bediening: 8
Prijs/kwaliteit: 8,5

Reacties (9)

 

 1. Nazi Goering says:

  Is Dit nog steeds van de Flantua broertjes?
  Trouwens, voor de beter gevulde knip : Spoedt u naar Divinatio op de van Zijstweg!

 2. Remment says:

  Het woord op straat is dat er ergens nog een actieve ongetrouwde en kinderloze MHWH-er is … Maar dat kan best wel eens een broodje aap verhaal zijn, wie weet zelfs een heuse hoax!

 3. Remment says:

  @ Nazi Goering: Divinatio, het succes restaurant??

  Op hun website gevonden:

  “Divinatio is ‘lucky’; het restaurant specialiseert zich in het vieren van zegeningen en successen en trekt daardoor andere successen aan. Iedere tafel heeft zijn eigen succesreputatie; bijvoorbeeld omdat ie helemaal Feng Shui is.”

  Hoe bewust succesvol kun je zijn?!!

 4. Olaf says:

  Volgens mijn lieftallige a.s. ega M. was het eten idd erg verbeterd, maar kon de ongeinteresseerde bediending nog steeds wat extra Peper in hun reet gebruiken. De glazen wijn werden overigens ook opvallend minimaal geschonken begreep ik..

 5. Anonymous says:

  “peper in de reet” goeie grap, helemaal zelf bedacht? knap hoor.

 6. Oxysept says:

  Olaf is ook in te huren voor feesten en partijen…

 7. Olaf says:

  Anoniem: gestopt met roken zeker?

 8. Olaf says:

  en ook gewoon, voor allerhande hand- en span-diensten! jawel!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.