Algarve (third opinion)

Gepost op February 20, 2008 door

Omdat het heerst, omdat dat gratis blaadje over Utrecht er ook over schreef en omdat de Utrechtse schrijver zin had, ging ik weer eens naar Algarve, het favoriete en enige Portugese restaurant van Utrecht. Het zag er recentelijk uit alsof er verbouwd was binnen, dus dat beloofde wat. De Utrechtse schrijver had weer een verhaal verkocht, dus deze keer mocht ik de wijn uitzoeken.

Afijn, er was weinig veranderd binnen, behalve dat het totaal versleten Portugese aardewerk en serviesgoed nu is vervangen door wit hotelporselein. Geeft niet, dat krijg je in Portugal ook.

Maar, groot nieuws: de kaart is veranderd, alleen is Algarve vergeten de kaart te veranderen. Je kunt namelijk bijna niets meer krijgen. Dat ben ik wel gewend in Portugal, daar zijn soms de gerechten op. Kan gebeuren, betekent dat het lekker is en dat je de volgende keer dat moet bestellen. Maar bij Algarve is het een chronisch verschijnsel. De wijnkaart is verschraald en al die lekkere toetjes kun je ook vergeten. Er is alleen ijs. En dat terwijl er Quente e Frio op de kaart staat.

Ook mijn lievelingsgerecht was ernstig mishandeld. In de Carne de Porco a Alentejana zitten kokkels, maar die waren helemaal doodgekookt. Niet meer dan een flintertje was er van het visje overgebleven. Wat een afknapper. Ik hoorde dat de tent verkocht is aan een nieuwe eigenaar. Geen idee of dat waar is, maar het kan bijna niet anders. Niemand met hart voor zijn zaak laat de boel zo verslonzen.

De Utrechtse schrijver ontging dit allemaal. Die deed zijn uiterste best indruk te maken met zijn beste Portugees op de Portugese serveerster. Dat was inderdaad een van de mooiste serveersters die ik de afgelopen jaren in een Utrechts restaurant heb gezien, met oneindig lange benen. Dat verpestte mijn avond helemaal, al die fluweelzachte schoonheid op een strak kontje. Onder het mom van dat ik ongesteld was mepte ik buiten de Utrechtse schrijver een bloedlip. Dat zal hem leren met zijn ‘boa noite‘.

Algarve moet heel erg goed uitkijken. Als het zo doorgaat, is het snel afgelopen en dat zou ik heel erg vinden.

Smaak: 6
Prijs/kwaliteit: 5
Bediening (volgens mij): 7
Bediening (volgens Utrechtse schrijver): 10
Ambiance: 8

Reacties (2)

 

  1. Oxysept says:

    Hoe zou het eigenlijk met de buurman van Algarve en zijn 14 alter-ego’s zijn? Sinds het overlijden van onze vorige commentaarmodule heb ik niks meer van hem gehoord…

  2. Remment says:

    Misschien issie het wel eens met deze recensie 🙂

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.