Winterhuis (second opinion)

Gepost op December 20, 2007 door

Er moest een bestemming worden gevonden voor een weekendje weg met wat oud-studiematen. Aangezien de deelnemers vanuit heel Nederland kwamen, kozen we het centraal gelegen Utrechtse stadje U. als locatie om het tripje te plannen tijdens een diner. We hadden afgesproken op het Vredenburg en in een van de steegjes die vanuit het Vredenburg naar de gracht leiden, kwamen we gelukkig wat restaurants tegen. Het vroor het dat het kraakte, dus ‘t Winterhuis leek ons wel toepasselijk.

‘t Winterhuis ziet er van binnen wat bruine-kroegachtig uit met veel oude foto’s, spiegels, snuisterijen en krantenknipsels aan de muur. We schrokken een beetje van een lelijke grote spiegel met daarin een enge man met een dikke bril gegraveerd. Nadere bestudering van een van de oude krantenknipsels deed ons vermoeden dat het hier ging om de in het Utrechtse stadje U. fameuze Dikke Dries. Kan dit wellicht door een oplettende lezer bevestigd dan wel ontkend worden?

Aangezien geld door bewust succes geen rol meer speelde, besloten we te gaan voor een voorgerecht. De onvermijdelijke geitenkaas in bladerdeeg voor de vegetariër bleek aan de kleine kant, terwijl de garnalencocktail dan weer een enorme berg garnalen betrof. De hertenham bleek een tikje aan de koude kant zijn.

Als hoofdgerecht wilde ik graag een wild trio – jammer dat de bedienende leuke blonde studente daar niet op inging. Twee van de drie stukken wild waren lekker en mals. Jammer dat het derde stuk wild, ik denk de everzwijn, een beetje taai was. De met spinazie gevulde tongfilet bleek prima. De tournedos was echter simpel en nogal overpriced met zijn 22,75 euro.

Eigenlijk zat ik toen al vol. Maar het geld moest rollen en dus nam ik nog de witte-chocolademousse. Dat was een regelrechte knaller! Jammer dat er nog een enorme klodder slagroom bij werd geserveerd, too much. Over de overige desserts hoorde ik niemand klagen, dus die zullen ook wel goed zijn geweest.

De bediening was goed, leuke lekkere kleine studentes die attent waren, waardoor we er flink wat bier en fris doorheen hebben gejaagd.

Wat minder waren we te spreken over de prijzen. We waren, inclusief 21 drankjes, een kleine 50 euro per persoon kwijt. Gezien de kwaliteit van het gebodene vonden we dat toch aan de dure kant. Uiteindelijk is ‘t Winterhuis niet meer dan een chic ogende maar enigszins overpricede variant op een eetcafé.

O ja, voor de geïnteresseerden onder jullie: het is een lang weekend naar Stockholm geworden!

Ambiance: 7
Smaak: 6,5
Bediening: 8
Prijs/kwaliteit: 5

Reacties (4)

 

 1. Anonymous says:

  Nou, vooroorlogse prijzen hoor, 3 gangen en dan ook nog eens 21 drankjes voor nog geen 50 euri….
  Waar doen ze het van?

  Kar..

 2. Oxysept says:

  Cafe Stockholm?
  Mag ik dan ook mee op dat tripje? Is toch bij mij in de buurt!

 3. Oxysept says:

  Ja, met hoeveel man zat je daar? Dan kunnen wij eens stevig rekenen!

 4. Rwpo says:

  7 man met een aperitief, een drankje en een koffie. Of 3 man bezopen na het diner.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.