Will’s eetcafé

Gepost op December 5, 2006 door

In een poging een simpel eetcafé te vinden dat niet al te ver van Tivoli is gesitueerd, kwamen we na wat gegoogle op Google terecht bij Will’s eetcafé. De naam wekt de indruk dat je er lekker informeel snel een biefstukje of sateetje met patat en wat sla kunt eten. Bij binnenkomst schrok ik even, want het zag er wat chiquer uit dan de naam deed vermoeden. Mooie kleine donkere en correct opgemaakte tafeltjes, grote peper-en-zoutmolens op elke tafel en in het algemeen een poging tot een chique ambiance. Maar aangezien ik en mijn collega’s eruitzien alsof we het ons wel kunnen veroorloven, deed ik hier niet moeilijk over.

Ik was als eerste binnen en probeerde alvast een tafel voor zeven te regelen. Dat leek een kleine uitdaging, want de grootste tafel die ik zag was maar voor vier mensen. De bediening zei echter al snel dat dat geen probleem was en dat we binnen vijftien minuten met z’n allen aan tafel konden. Toen de tafel klaar was, kwam iedereen binnen een paar minuten binnenvallen, toptiming dus!

Eenmaal aan tafel gezeten, vond ik de ambiance ineens veel minder chic. Ik zat pal naast een enorm soort van aquarium met daarin een nep-openhaardvuur – niet echt stijlvol. Verder waren er twee muurtekeningen van typisch Utrechtse grachtentafereeltjes die ook niet echt bijdroegen aan de stijlvolheid. Ook hangen er in Will’s twee grote tv-schermen waarop Tom Jones de hele avond aan het optreden was. Wie heeft dat bedacht? Aangezien we na het eten meteen door zouden gaan naar de maandelijkse popquiz, kwamen al wel gauw wat Tom-feitjes boven tafel. Weet u bijvoorbeeld wat het beroep was van de oude vader van Tom? Of wie Sex Bomb produceerde? Reacties zien we graag tegemoet!

De kaart bevat gerechten die in een eetcafé niet misstaan, maar dan net even iets luxer uitgevoerd. Ik had de Franse ossenhaasjes: allemaal lekker malse stukjes vlees, behalve dan dat ene grote stuk ossenhaas, dat was heel erg taai. De roquefortsaus was lekker, maar wat standaard. Het geheel werd afgemaakt met een fantasieloze salade.

Mijn tafelgenoten waren in eerste instantie enthousiast over hun malse spareribs, maar bij nader inzien had het vlees toch wel wat meer smaak mogen hebben. De overige tafelgenoten waren dezelfde mening toegedaan: niet slecht, maar zeker niet bijzonder. De bijgerechten waren overigens wel allemaal lekker en goed. Zo kregen we lekkere kleine bosjes sperziebonen gewikkeld in spek, een frisse komkommersalade met dressing, zeer lekker gekruide aardappelpartjes en frietjes.

De gemiddelde prijs van de hoofdgerechten ligt rond de 15 euro, wat ik best acceptabel vond. Uiteindelijk waren we per persoon 21 euro kwijt, inclusief drank. Wat nog opviel in nadelige zin voor Will’s, was dat een aantal jassen die dicht bij de keuken hingen na afloop van de popquiz (toch al gauw zo’n drie uur later) nog naar frituurvet roken!

Smaak: 6
Prijs/kwaliteit: 7,5
Ambiance: 6,5
Bediening: 7,5
Tom Jones-gehalte: 10

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.