Sjans

Gepost op September 29, 2006 door

Als voorbereiding op een avondje popquizen in Tivoli besloten we met het kersverse popquizteam uit eten te gaan in Sjans (Domplein 8). Ik had gehoord dat er schermen aan de muur hingen waar TMF op vertoond wordt en dat zou dan meteen een goede test zijn voor onze muziekkennis van vandaag de dag. We zijn echter niet verder gekomen dan het terras. De zon scheen, het terras lonkte en de banken zagen er comfortabel uit. Het werd buiten eten derhalve en geen TMF-clipjes.

Op de menukaart staan Aziatische tapasachtige gerechten die je in drie maten kunt bestellen: small, medium en large. Heel even had ik de twijfel of ik drie small gerechten zou nemen of toch maar een large gerecht. Het werd dat laatste en ik koos voor de beefrolletjes met babypaksoi. Mijn large gerecht bestond uit drie beefrolletjes ter grootte van een sigaar en drie stuks kleine ieniemini babypaksoitjes met wat waterige zoete sojasaus. Geen bijgerechten of niks! Het is dat ik los nog (ras)patatten had besteld, anders had ik Tivoli niet eens gehaald door een hongerklop! Mijn teamgenoten R. en W. en W.’s aanhang E. hadden dezelfde ervaring qua large porties! Het onvoldane gevoel van de large porties werd daarna niet weggenomen door de – overigens lekkere – desserts die we toch echt nodig hadden om niet met een knorrende maag weg te gaan.

Je restaurant mag er dan van binnen hipperdepip uitzien, je personeel mag dan nog zo positief assertief zijn als het die avond was, je terras mag er dan nog zo aanlokkelijk uitzien en je mag vanuit je restaurant direct uitzicht hebben op de Dom: als je ruim 15 euro durft te vragen voor zulke kleine large porties jaag je je gasten weg. Meer kan ik er echt niet van maken: een small recensie en een large katterig gevoel na afloop!

Smaak: 6
Prijs/kwaliteit: 4
Ambiance: 7
Bediening: 7

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.