Nieuw China (second opinion)

Gepost op January 16, 2006 door

Ik zou een avondje gaan stappen met de Utrechtse schrijver, maar ik zat met diarree op de wc. Dat kwam, we hadden de avond tevoren eten gehaald bij Nieuw China, de dichtstbijzijnde Chinees. Ik ging naar huis met het combinatiemenu Babi Pangang/Foe Yong Hai met nasi en een portie kroepoek.

Nu is FYH een van de walgelijkste recepten die er bij de Chinees te krijgen zijn, maar ik was niet zo assertief om te vragen of ik de BP misschien met iets anders mocht combineren.

(INTERMEZZO) Waarom hebben Chinezen FYH eigenlijk voor Nederland uitgevonden? Om het eierenoverschot weg te werken? Om de gebonden zoete tomatensaus op te maken? Niet dat BP veel Chineser of Indischer is. Ik zag een keer bij een Chinees in het Portugese Povoa do Varzim op de menukaart staan: Babi Pangang (Dutch Pork). Neemt niet weg dat ik best een hele bak in mijn eentje kan wegwerken. Wat ik wel eens deed bij de BP van De Muur op de Oudegracht. Tot daar het recept werd veranderd, of de kok uitgezet, of weet ik wat. (/INTERMEZZO)

Afijn. De BP was erg zout. Nu houd ik van zout eten (altijd extra zout op de frietjes), maar dit was zo zout dat het door de zoetzure saus heen te proeven was. En wat erger was (maar toen wisten we nog niet wat ons te wachten stond): het was op voor onze honger gestild was. Van ellende hebben we toen de FYH maar opgegeten. Ik merkte niets van overdadige hoeveelheden. Er zat slechts zo’n plat bakje nasi bij.

De andere dag zaten we allemaal aan de racekak. De hele familie. Alle vier. Het kan zijn dat we pech hebben gehad met deze tent, maar gezien de aanwezigheid van een tiental afhaalrestaurants in mijn directe omgeving streep ik Nieuw China voorlopig van de lijst.

Smaak: 4
Prijs/kwaliteit: 4
Diarree: 9

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.