Copa Bodega

Gepost op December 21, 2005 door

‘t Wed. Zo fiets je er jaren zonder omkijken over(door?)heen, zo stap je af. Op zaterdagmiddag met de tassen vol varkenspoten, selderij, prei en spliterwten. Want Iens.nl zegt dat er iets nieuws is op ‘t Wed en het is ge-wel-dig! Nou zegt Iens.nl wel vaker dat iets ge-wel-dig! is, dus dat moet eerst uitgecheckt worden.

De Copa Bodega is… (hou je vast) een tapasbar! Ach ja, waarom niet, de tapasbardichtheid in Utrecht heeft het optimum kennelijk nog niet bereikt. Hebben ze dan nog iets bijzonders? Ja (vasthouden weer), de tapas komen op een etagère op het tafeltje! Dat vinden de dames leuk (er waren vooral heel veel dames aanwezig, veelal in groepsverband). Je kunt kiezen voor twee maten: de kleine van 12,50 euro met 6×2 tapas, of de grote van 24,50 euro met het dubbele.

De tapas zijn te krijgen in mediterrane smaak, Aziatisch, Zuid-Amerikaans of alles door elkaar. Sowieso bleek er een flinke overlap te zijn in de bestelde mediterrane en Aziatische variant die bijvoorbeeld beide de zeer Hollands aandoende stukken uitgeholde komkommer gevuld met afgekoelde uitgedroogde reepjes shoarmavlees bevatten. Er is een wijnkaart met wel acht verschillende wijnen die niet altijd overeenkomen met wat er daadwerkelijk gebracht wordt. Verrassing! Kortom, het was duur (twee porties tapas en een flesje wijn = 41,50 euro) en zeker niet ge-wel-dig.

De volgende dag een enorme pan erwtensoep gemaakt. Lekker!

Smaak: 5
Prijs/kwaliteit: 5
Ambiance: 7
Bediening: 6

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.