Vroom

Gepost op November 28, 2005 door

Enorme drukte en stress op het werk, gehaast om op tijd te zijn en ook nog eens takkenweer waardoor mijn schoenen drijfnat werden. De paraplu die ik vooraf nog snel even op Hoog Catharijne had aangeschaft, mocht niet baten! Al met al geen goede start voor een lekker avondje eten. Toch werd het vanuit culinair oogpunt gezien uiteindelijk een geslaagde avond, want we hebben overheerlijk gegeten in Vroom.

Vroom (Jan van Scorelstraat 33) ligt net even buiten de gebruikelijke route. Niet gesitueerd in het centrum, maar juist net voorbij het Wilhelminapark (richting de Uithof). Ik was er al vaker langs gefietst de laatste tijd, op vrijdagavond op weg naar de Galgenwaard om te sporten, en was benieuwd geworden. Het ziet er van buiten best hippig uit. Bovendien leek het er altijd gezellig druk op de vrijdagavonden. Reserveren bleek op deze naargeestige, stormachtige en natte avond achteraf gelukkig niet nodig. We kregen een ogenschijnlijk gereserveerde plek toegewezen die blijkbaar niet meer zou worden opgeëist.

Als voorgerecht nam ik het vegetarische buideltje gevuld met shiitake, taugé, bosui en cashewnoten met een teriyakidressing. Disgenote M. nam uit nieuwsgierigheid naar de coquilles de combinatie van gegrilde coquille, gebakken gamba, gambabrood en gremoulatadressing. Voordat ik ook maar de vraag had kunnen stellen of ik wellicht een hapje coquille mocht proberen, had M. het gerecht al op. Ze was dan ook vol lof. Mijn vegetarische buideltje was niet echt bijzonder, maar wel gewoon lekker.

Als hoofdgerecht had M. de gebakken eendenborstfilet met een saus van 5-spice. Ook hierover was M. zeer te spreken, hetgeen ook te merken was aan het feit dat ze eerder klaar was met haar hoofdgerecht dan ik. Maar ik had dan ook een gerecht genomen met een uitzonderlijk sausje: hertenbiefstuk met een saus van Metaxa en donkere chocolade. De chocola was perfect verwerkt in de saus: de chocoladesmaak was subtiel, maar had zeker niet de overhand. Erg lekkere combinatie en derhalve een verrassende saus die ook nog goed combineerde met het zeer malse hert.

We zaten toen volgens mij eigenlijk al vol. Maar omdat we beiden bourgondisch ingesteld bleken te zijn, besloten we toch nog een dessert te nemen. Ik twijfelde even over de karamelmousse. Maar na een besmuikte glimlach van de serveerster die uitlegde dat er toch echt karnemelkmousse stond vermeld in het menu, koos ik toch maar voor de Café Brullee met een glaasje Evita en een koffiekletskop. De serveerster wist me tijdens het serveren te melden dat Evita erg lekker is. Groot gelijk had ze! Evita is een soort van zoetige koffielikeur in de stijl van Bailey’s en Kahlua. De kletskop was duidelijk zelfgemaakt. In positieve zin, want hij was niet alleen lekker dik maar ook nog lekker van smaak! M. koos voor het pistachetaartje met hangop en frambozencoulis en ook hier was M. weer zeer enthousiast over. Bij mijn enorme kop thee en M.’s cappuccino zat een klein stukje zelfgemaakte gevuld speculaas. Leuk en lekker winters accent!

De inrichting van Vroom is een combinatie van stijlvol en hip. Niet te chic of te bijdehand hip. De bediening was perfect. Er werd goede uitleg gegeven over de kaart, we werden netjes bediend en er werd op een oprechte manier gevraagd of het smaakte. Uiteindelijk waren we een ruime 40 euro per persoon kwijt voor het geheel. Ik weet dat dat niet goedkoop is, maar voor wat we hebben gegeten, vind ik dat een goede prijs. Uiteindelijk is het in Vroom gelukkig het eten wat je hier naar zal doen terugkomen. En dat ben ik ook zeker van plan!

Smaak: 8
Prijs/kwaliteit: 7
Ambiance: 7.5
Bediening: 8

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.