Puur

Gepost op August 23, 2005 door

Jawel, alweer een eettent met een jaarclubnaam. Tijdens de studentenintroductiedagen leek het ons daarom wel wat om bij Puur te gaan eten. Voorheen De Knipoog, een prima eetcafeetje met een beter-dan-gemiddelde kaart en een bruine inslag. Nu ge-redesigned in hip wit en roze (gelukkig zijn de tafeltjes nog bruin gebleven) met een duidelijke female touch. Ziet er fris en fruitig uit, en gelukkig niet over the top.

Normaliter kan je er niet meer zonder reserveren terecht, maar gelukkig was het maandag aan het eind van de middag niet echt druk en konden we zowaar nog een tafeltje buiten vinden. Als je het niet vervelend vindt dat er af en toe een stadsbus voorbij komt razen, zit je hier prima. Je zit in ieder geval wel midden in het stadsgewoel.

De vriendelijke serveerster kwam de kaart brengen en ook een mandje met twee erg droge stukjes brood, wat mayonaise, boter en een paar olijfjes uit een potje. De kaart lijkt niet veel veranderd ten opzichte van de oude Knipoog-kaart qua prijs en stijl van de gerechten. Verwacht degelijk eetcafévoedsel met een culinaire touch.

We bestelden vooraf groene asperges in omeletrolletjes. Hoofdgerecht waren entrecote-rolletjes gevuld met taugé en lente-uitjes, en als toetje bestelden we tequilaijs. Daarbij dronken we een karafje (halve liter) huisrosé.

Het voorgerecht was oké maar niet echt geweldig. Dat kwam doordat alles een beetje ‘mushy’ voelde en wat bite miste. Ook wel erg veel sla en maar twee kleine rolletjes. Het hoofdgerecht smaakte prima: lekker knapperige taugé en frisse lente-uitjes. Helaas overheersten deze elementen wel enigszins de smaak van het vlees waarin ze gerold waren. Dat had wel wat beter gebalanceerd kunnen worden. Ook hier weer maar twee kleine rolletjes. Bij het hoofdgerecht werd zelfgesneden patat en een schaaltje salade geserveerd. De patat had te lang in te heet vet gezeten en was daardoor wel erg knapperig en te donker. De kok was helaas ook iets te scheutig met de zoutbus geweest. De salade was weer voornamelijk veel blaadjes sla en twee plakjes tomaat. Beetje karig. Het toetje smaakte lekker, drie bolletjes ijs, al proefden we niet echt de tequila die erin zou moeten zitten. De huisrosé was prima weg te slobberen.

Dit mag misschien allemaal een beetje negatief klinken, maar het smaakte voor de prijs helemaal niet slecht. Een hoofdgerecht kost namelijk gemiddeld 12 euro. Al met al waren we in totaal, met een kopje thee en koffie na, 55 euro kwijt. Hierbij moet vermeld worden dat we het voor- en nagerecht hebben gedeeld. Een prima prijsje dus. Helaas stond het karafje kraanwater voor 1 euro op de rekening, dat is wel slecht.

Tja, de conclusie. Eigenlijk is er, behalve de naam, het nieuwe frisse interieur en de wat grotere drukte, niet echt veel veranderd aan dit eetcafé. De kaart is nog steeds prima, en in het algemeen is de kwaliteit van het gebodene oké tot goed. Dat het nu ineens zoveel drukker is dan in de Knipoog-dagen bewijst dan ook dat het sprookje over de nieuwe kleren van de keizer nog steeds actueel is.

Ambiance: 7
Smaak: 6
Bediening: 7
Prijs/kwaliteit: 7

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.