Mejuffrouw Janssen

Gepost op July 19, 2005 door

Het was mooi weer, dus besloten C. en ik ons diner op een terras te nuttigen. Even snel rondkijken leerde ons dat de meeste terrassen aan de Oudegracht vol zaten. Bij Mej. Janssen kwam echter net een tafeltje vrij, dus als hongerige aasgieren stortten we ons naar beneden.

Mejuffrouw Jansen, gelegen aan de Oudegracht 143, is een van de vele werfkelderrestaurantjes die Utrecht rijk is. Ik ben er (jaren geleden) al eens eerder geweest en was toen redelijk enthousiast. De eend die ik toen heb gegeten, smaakte dan ook alsof hij vers uit een ander water dan de Oudegracht geplukt was.

Ons tafeltje stond redelijk recht, wat wel handig is, want dan glijdt je eten minder snel de gracht in (heb ooit eens bij het eveneens aan de Oudegracht gelegen The Ostrich krokodil gegeten die, hoewel in plakken gesneden, toch voortdurend een beweging richting water maakte).

De bediening merkte ons vrijwel onmiddellijk op, dus de eerste drankjes stonden in no-time te bewijzen dat de tafel toch echt waterpas stond. We kregen gelijk met de drankjes de onvermijdelijke menukaart. We besloten het maandmenu te nemen. Je hebt dan de keuze uit drie voor-, hoofd- en nagerechten.

Vooraf had ik een schaaltje gepelde gamba’s in tomaten-knoflooksaus. Erg lekker. Normaal ben ik niet zo’n gambafan – ik heb namelijk nooit zo’n zin om die beesten te pellen. Dan moet je eerst de kop eraf trekken en dan proberen ‘t schildje van z’n rug te peuteren. Eigenlijk hoor je dan ook nog de hersens uit de kop te zuigen. ‘Laat maar! Ik neem wel een uiensoepje!’ denk ik dan meestal.

Als hoofdgerecht nam ik de lamsbout en C. de gevulde aubergines. Hier maakte de bediening een behoorlijke misser door mij in plaats van een dood lam twee dode scholletjes te brengen. Nu klinkt lamsbout bijna hetzelfde als schol, dus dat vergeef ik ze maar. Het probleem werd snel verholpen: binnen enkele minuten kreeg ik alsnog de lamsbout. Was dit een magnetronlam? Ik durfde het niet te vragen…

Beide gerechten gingen vergezeld van peultjes en witlof met kaas. Verder natuurlijk een salade en een schaaltje met gefrituurde aardappelpartjes met schil. Diepvries van de Appie denk ik, maar daarom niet minder smakelijk. Omdat ik me verre houd van vegetarisch voedsel heb ik de aubergines niet geprobeerd. C. bezwoer me dat ze heerlijk waren, dus dat geloof ik dan maar. De lamsbout was heerlijk! Weinig tierelantijnen, zodat je goed kon proeven dat dit lammetje zo uit een weiland bij mama schaap vandaan geplukt was. Heerlijk mals stukje vlees.

En toen was het alweer tijd voor het nagerecht. Verse vruchten met slagroom voor C. en malagaijs, eveneens met slagroom, voor mij. Prima, niks mis mee. Ook niks bijzonders natuurlijk. De rekening bedroeg 47 euro, dat was dus voor twee driegangenmenu’s en een vijftal drankjes. Zeg maar het gemiddelde prijsniveau in Utrecht.

Ambiance buiten: 8 (gelukkig geen straatmuzikanten. Vooral die ene is erg!)
Ambiance binnen: Kweenie… niet binnen geweest
Smaak: 7,5
Bediening: 7 (toch een puntje eraf vanwege het verkeerde gerecht)
Prijs/kwaliteit: 6,5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.