Theehuis Rhijnauwen

Gepost op June 26, 2005 door

Zondagochtend en geen ontbijt in huis. Dat riekt naar ergens lunchen. Aangezien de zon schijnt en ik al een week lang heb beloofd pannenkoeken te bakken voor m’n tjik, stelt zij voor om naar Rhijnauwen te fietsen en daar een pannenkoek te nuttigen als lunch.

Zo gezegd zo gedaan. We fietsen door het centrum waar overduidelijk geen reet te beleven is. Bedankt, NEE-stemmers! Sinds Utrecht tegen koopzondag heeft gestemd, zijn we officieel teruggevallen tot een regionale stad met middeleeuwse normen en waarden. De weg naar Rhijnauwen gaat voor ons na het centrum richting de universiteit, zelfs helemaal onder de ringweg door. Ineens fietsen we midden in de natuur. Na zo’n vijf minuten verder fietsen verdwijnt ook het geruis van de snelweg. We halen wat bejaarden en jonge gezinnetjes in. Fietsen is buiten Utrecht meer dan alleen maar een handig vervoersmiddel: hier wordt duidelijk ontspannen gerecreeerd op de fiets! We fietsen af en toe langs de Kromme Rijn en zien dan wat kanoërs peddelen die we later weer zullen tegenkomen.

Uiteindelijk komen we uit bij Theehuis Rhijnauwen. Het is er druk, gezien het aantal geparkeerde fietsen. We zetten onze fiets op verzoek niet voor maar naast een hek neer dat we vrij moeten laten voor bezoekende paarden. Ik waan me heel even in een westernfilm, maar nadat we het theehuis inlopen is dat snel verdwenen. Overal lopen en rennen kinderen rond en zitten vijftigplussers te genieten van het uitzicht op het water. We weten nog net een tafeltje buiten te bemachtigen op een soort van balkon. De tafels op het grote grasveld voor het theehuis zijn namelijk al allemaal bezet.

De menukaart zit slim in elkaar. Er zijn uitgebreide pannenkoeken met exotisch klinkende namen met voornamelijk veel groenten, vlees en vis erop. Verder de standaard pannenkoeken met appel, spek, kaas, rozijnen en combi’s. Daarnaast ook kinderpannenkoeken, ijs en tapas-achtige hapjes. Voor elk wat wils dus. Wij gaan voor een spekpannenkoek en een spek-kaaspannenkoek. Beiden zijn enorm en voorzien van veel kaas en spek. Ze blijken een gehele maaltijd te zijn. De pannenkoeken zijn echter wel een beetje aan de zachte en dikke kant. We denken dat dat voornamelijk komt door de snelheid die nodig is voor de hoeveelheid pannenkoeken die hier aan de lopende band wordt gebakken door de kok (respect!). Verder drinken we er een spa rood en een cappuccino bij. De overall prijs is te overzien: net boven de 17 euro.

De bediening is jong en snel en heel aardig. Ondanks de drukte wordt er nog een keer verlegen maar netjes gevraagd of het smaakt.

Het uitzicht is mooi: een heel groot grasveld met een terras erop aan de Kromme Rijn waar rondvaartboten en kano’s kunnen aanleggen. Aan de overkant een idyllisch veld waar hazen druk met elkaar aan het spelen zijn. Het enige nadeel is de hoeveelheid lawaai die ontstaat door de open keuken en de hoeveelheid kinderen die zich, gezien de decibellen, prima vermaken. Ik word blijkbaar een beetje oud… Ach … Ik ben ook geen dertig meer!

Lokatie: 8
Ambiance: 6,5
Smaak: 7
Bediening: 8
Prijs/kwaliteit: 7
Minpunt: hoeveelheid lawaai

Reacties (2)

 

  1. Anonymous says:

    nou dat is een compliment voor ons, ik werk daar namelijk, en ik ben het helemaal eens met de beschrijving die hier gegeven word.

  2. Anonymous says:

    De pannenkoek die ik er at was heerlijk! Wij, 3 mid-30 girlies, komen er regelmatig (bij mooi weer) om bij te kletsen en van elkaar, de omgeving, pannenkoeken en idd ‘t vriendelijke personeel te genieten! Enige maar is wat mij betreft de appel kaas pannenkoek die letterlijk gemengd werd ondanks dat vooraf verzekerd werd dat de ene helft kaas en de andere kant appel zou komen. Gek genoeg werkte deze combi voor ons ook. Morgen weer! 🙂

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.