Chop Chop

Gepost op May 1, 2005 door

Wokken is sinds kort de bom in Utrecht. Afgelopen week heb ik al Wok to go gerecenseerd, Sladjana had eerder Wok on al besproken en nu dus een verslagje van Chop Chop! Ik moet bekennen dat Chop Chop wat mij betreft op voorhand al op 1-0 voorsprong staat omdat ik er gisteren achter kwam dat het net om de hoek van mijn stamcafe (De Stad, voor hen die dat nog niet wisten) zit. Heel erg handig!

Bij binnenkomst kwam ik in een grote ruimte waar je kunt staan of zitten wachten op je bestelling. Het interieur is licht en voorzien van veel glimmende en kleurige typisch Chinese beeldjes. Ik kan me twee draken, een poes, twee enorme vissen en een vage zeilboot met mensen herinneren. De bank aan de muur zit lekker en dat verzacht het wachten behoorlijk. En niet te vergeten: de stapel tijdschriften in een hoek.

Bij Chop Chop geen open keuken, zodat je niet live kunt zien wat er wel en vooral niet vers voor je klaar wordt gewokt. Er zijn ook hier veel warmhoudbakjes te zien waarin kant en klare onderdelen zitten van de maaltijden. Ook hier wordt dus niet alles vers voor je klaargewokt.

Wij hadden als late lunch de Thaise groenten a vier euri. Lekker verse, knapperige groenten, maar er zat niet al te veel smaak aan de saus. Daardoor was het wel weer een zeer gezonde en verantwoorde snack. Ook hier werd het geserveerd in zo’n typisch Amerikaans kartonnen bakje. En ook hier was de hoeveelheid genoeg om het gerecht ook als avondmaaltijd te kunnen overwegen.

Later op de dag zijn we nog teruggegaan voor twee kleine snacks. Na een lieve uitleg van de kleine mevrouw achter de toonbank kozen we voor de Chinese loempiaatjes (drie stuks) en Tja Sieuwmai (vleespasteitjes, vier stuks). Beide waren lekker, maar ook een beetje smaakloos. Gelukkig kregen we er wel twee kleine potjes met die lekkere zoet-pittige saus en sambal bij.

Wat mij betreft ga ik bij Chop Chop nog van alles proberen, ondanks de laffe smaak. Maar dat is voornamelijk omdat mijn stamkroeg om de hoek zit. Er valt in mijn ogen wel wat te verbeteren in de Utrechtse wokbusiness…

Smaak: 5,5
Bediening: 7
Prijs/kwaliteit: 6
Kitsch: 9

Reacties (1)

 

  1. Marie says:

    Staat nu ook op thuisbezorgd.nl en wel hier

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.