Zakkendrager

Gepost op April 10, 2005 door

Eén van de leukste plekjes in Utrecht is een relatief goed verborgen plek. Dat komt omdat het een smal steegje betreft: de Zakkendragerssteeg. Deze steeg loopt van het Vredenburgplein naar de Oudegracht en zit vol met leuke winkeltjes en restaurantjes. Zo zit daar dus ook restaurant De Zakkendrager. Bij binnenkomst loop je tegen de bar aan en zie je maar een paar tafeltjes, maar al snel valt de grote glazen uitbouw op. Ik ben zeer benieuwd hoe het is om daar te zitten als de zon schijnt. Verder viel de grote diversiteit aan stoelen me op.

Mijn date zat al te wachten aan de bar met een drankje en de krant. Gelukkig was ze tien minuten te vroeg en kon ze om een tafel voor twee vragen, want er wordt pas gereserveerd vanaf zes personen. Na wat gekletst te hebben aan de bar en na twee biertjes kregen we een plekje onder de trap. We bleken stoeltechnisch geluk te hebben, want we hadden ruimzittende luxe leren stoelen bij onze tafel.

De bediening was erg oplettend, maar ook erg relaxed. Zo was het geen probleem dat we na tien minuten nog niet eens de menukaart hadden bekeken en we pas na twintig minuten onze bestelling wilden plaatsen. Sowieso moet ik de bediening een pluim geven: men was erg aardig en lette goed op wanneer we iets wilde bestellen. We hoefden dus niet, zoals helaas wel vaak het geval is, een kwartier opzichtig de bediening aan te kijken voor ze in de gaten hadden dat we iets wilden bestellen.

De menukaart is behoorlijk gevarieerd en bevat bij zowel de voor- als hoofdgerechten een ruime vegetarische keuze. Ik nam de portobello Valencia, een grote bospaddestoel gevuld met ricottakaas en pijnboompitjes met wilde spinazie en een tomaten-saffraansaus. Lekker, maar de ricottakaas had wel iets meer smaak mogen hebben.

Mijn date had de geconfijte eendenbout met geroosterde zoete aardappel, wilde spinazie en madeirasaus. De eend rook heerlijk en mijn date was dan ook erg tevreden. Ik had even een stukje moeten samplen van haar gerecht, maar ik zat redelijk vol deze avond. Dat kwam goed uit, want de sidedishes lieten een beetje te wensen over qua hoeveelheid. Slechts één klein bakje frieten en één bakje standaardsla.

Omdat het restaurant op een leuke lokatie zit, de sfeer en bediening goed is en de menukaart nieuwsgierig maakt, kom ik hier nog wel een keer terug. Zeker omdat mijn date me heeft laten betalen met de belofte dat zij de volgende keer betaalt!

Ambiance: 7
Smaak: 6.5
Bediening: 8
Prijs/kwaliteit: 6.5

Reacties (2)

 

  1. Anonymous says:

    Vreselijk smerig gegeten in dit restaurant, werkelijk geen bestaansrecht. Bediening door wie je niet serieus genomen wordt. Afrader, sluiten die tent.

  2. Anonymous says:

    Al meerdere malen dit restaurant uitgekozen om mijn vegetarische tafelgenoten tevreden te stellen, en zeer tevreden over zowel het eten als de bediening! Kan me dan ook totaal niet vinden in de vorige reactie.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.