Lime Time

Gepost op April 22, 2005 door

O nee, alweer een streetfood-eetgelegenheid! Help! Maar ja, als ongekroonde sate- annex streetfoodkoning moet je wel. Lime Time dus, gelegen aan de Oudegracht, tegenover de Pathe-bioscoop. Bij binnenkomst een verwarrende ervaring: oude mensen gemengd met hippe vogels, hardcore Utrechts personeel gemengd met studentes en eng-groene muren met jaren-zeventiggespijkerde plankjes. Dat belooft wat.

Nadat we aan een tafeltje onder een box (die de hele avond dezelfde cd2 van een van de eerste Hed Kandi-dubbelaars uitspuugde) gingen zitten, kregen we een hele ranzige cocktail van volgens de serveerster ‘iets met wodka en een soort rood drankje’. De kaart bevat het standaard streetfoodgebeuren, alleen de prijzen lijken wat lager dan gemiddeld: zo rond de vier euro per gerechtje.

We kozen voor een tajin met lamsvlees en couscous (wat die tajin er nou mee te maken heeft?), gepaneerde JalapeƱo pepers met kaas uit de frituur (yum!), garnalenkroketjes (helaas maar twee, want erg lekker), curry van geit in bananenblad (kon er net mee door), gevulde envelopjes met spinazie en munt (of zo, in ieder geval erg lekker) en pindasoep (kon wel wat meer vulling gebruiken, was net vloeibare pindasaus met wat tauge).

Al met al was het eten best oke – niet geweldig, maar ook niet tegenvallend. Het was helaas wel lastig om een van de drie rondrennende serveersters aan te klampen voor nog een drankje.

In totaal waren we zo’n 35 euro kwijt voor bovenstaande gerechten en vier witbiertjes. Lijkt me een prima prijs voor het gebodene. Alleen de entourage was het toch niet helemaal. Lime Time is een beetje een streetfoodtent voor beginners, in de zin van dat het niet echt zwaar gedesigned is qua inrichting en publiek. Als voordeel heb je daarentegen weer de wat lager liggende prijzen. De kaart is niet speciaal, maar de kwaliteit van de gerechten is prima. Ik denk alleen dat we de volgende keer toch maar naar een ander tentje gaan.

Ambiance: 5
Smaak: 7
Bediening: 6
Prijs/kwaliteit: 7

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.