Hing Kee

Gepost op February 4, 2005 door

Zoals al vaker gememoreerd, fiets ik geregeld over de beruchte Amsterdamsestraatweg naar huis. Utrecht Noord Da Bomb! Zo ook gisteren, en aangezien ik geen zin had om te koken en ook nog eens weinig tijd had besloot ik ergens iets te gaan afhalen. Ik zou wel zien waar ik uit zou komen op de Amsterdamsestraatweg. Genoeg multi-culti food aldaar, me dunkt.

Zou ik weer een Dürum Döner doen als voortzetting op de Döner-oorlog? Neh! Wacht eens even… Ik sta altijd verbaasd over die kleine vage Chinees waar kippen en andere gerookte en glimmende bruine dieren en stukken vlees in de etalage hangen. Laat ik die maar eens doen, ik hou wel van een avontuurlijk gokje!

Hing Kee dus, op huisnummertje 191, voor al uw Cantonese (geroosterde) gerechten! Alleen afhalen. Binnen is het niet echt gezellig, zelfs mede-Amsterdamsestraatweg restaurant Asya ziet er aantrekkelijker en gezelliger uit. Hing Kee lijkt op een zeer kleine afgeragde kantine van een papierfabriek. Het plafond oogt alsof het zonder schoonmaken is overgenomen van een in de jaren tachtig failliet gegane Chinees, zelfs zonder die beruchte gouden voegen ertussen! Intussen kwam me een hele vette walm tegemoet die ik voor het laatst heb meegemaakt toen ik in mijn studententijd een bijbaantje had in de snackbar van het regionale busstation van Utrecht Centraal.

Toen ik een beetje gewend was aan de koeleur lokaal en door het vet heen kon ontwaren waar de menukaart lag, heb ik de 124 nummertjes doorgelezen. Ik besloot te gaan voor de Cha Siew (zeg maar de Chinese Babi Pangang) met pittige saus en bami. De kaart zag er redelijk authentiek uit (voor zover ik dat kan beoordelen). Er stond in ieder geval weinig standaardmeuk op als ko lo yuk, babi pangang, bami goreng en nasi goreng. Gelukkig kon ik tijdens het wachten de Veronicagids van drie weken geleden (!) lezen. Toen ik de strips zo’n beetje uit had, stond mijn eten al klaar. De toonbankdame deed er een goede imitatie van SpongeBobs lachje bij.

Gelukkig was de snelheid (hoog) net zo goed als de kwaliteit van de Cha Siew. Ik was even bang dat snelheid zou betekenen dat het van tevoren bereide standaardmeuk zou zijn. Ook al kan dat laatste natuurlijk nog steeds het geval zijn: het was erg lekker en behoorlijk pittig. Ik denk dat zelfs 10Gees het in dit geval met de kwalificatie ‘behoorlijk pittig’ eens zou zijn. Verder ook veel knoflook! Het was een grote portie en ruim genoeg voor twee personen, voor 12,50 euri. Ik ga hier nog wel wat vaker eten. Zeker omdat ik na mijn bestelling zag dat ze bij Hing Kee de Chinese variant van Moksi Meti hebben!

Ambiance: 2

Smaak: 7,5

Bediening: 7

Prijs/kwaliteit: 6,5

Reacties (2)

 

 1. Anonymous says:

  HING KEE is mijn favoriet!
  De zaak ziet er goed uit en het eten is Heerlijk.. !! echt een aanrader!

 2. ikke says:

  Hing Kee is the BOMB!!
  De Cha Siew met nasi en bami!!
  om je vingers bij op te eten..

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.