Paradijs – Dim Sum lunch

Gepost op January 13, 2005 door

Nadat we de vorige keer in Paradijs te laat waren voor de Dim Sum, was het plan al snel gevat om binnenkort de lunch eens mee te pakken. Want tussen 12.00 en 17.00 is het bij Paradijs mogelijk om, naast de standaard lunchgerechten, nog eens drie A4-tjes aan Dim Sum te bestellen. Dim Sum betekent letterlijk ‘het raken van je hart’ en zijn veelal gestoomde of gefrituurde hapjes. Denk aan Chinese tapas, dan zit je goed.

Gelukkig was er nog een plekje voor twee beschikbaar. Voor de rest was de tent weer goed gevuld met voornamelijk Chinese families en groepjes. We bestelden een pot Chinese thee en kregen de kaart. Het Dim Sum-gedeelte is ingedeeld in drie A4-tjes met hartige en een A4-tje met zoete Dim Sum.

Bij de nog steeds niet zo communicatief ingestelde bediening bestelden we het volgende: gefrituurde garnaal met mango, deegbroodje met Chinese babipangang, sesambolletjes met lotuspasta (zoet), Chinese loempiaatjes met vlees en garnaal en gestoomde deegballetjes met vlees en champignons.

Onze bestelling liet een kwartiertje of zo op zich wachten. Om ons heen zaten hele Chinese families te smikkelen van bijvoorbeeld vogelklauwen of mysterieus uitziende glibberige bollen, hetgeen later gestoomd rijstdeeg bleek te zijn. Wel vreemd en leuk om je daar zo tegenover het Vredenburg op klaarlichte dag midden in een soort Chinatown te wanen, compleet met bijbehorende Chinese achtergrondmuzak en mooie schilderijen van watervallen aan de muur.

De gerechten worden een voor een geserveerd, dus niet gelijk een hele tafel vol eten dat al koud is terwijl je nog bezig bent met je eerste hapjes. Handig. De ene Dim Sum smaakt nog beter dan de andere – dit is echt knallen! Het is allemaal behoorlijk vullend, dus bestel niet gelijk te veel. Van elke Dim Sum krijg je twee of drie stuks, en ze zijn ook niet bepaald klein uitgevallen.

Een uurtje later zagen we compleet voldaan een rekening van 17,40 euro voor onze neus verschijnen – absoluut geen geld voor zo’n uitgebreide en heerlijke lunch. Tip!

Ambiance: 6

Smaak: 9

Bediening: 6

Prijs/kwaliteit: 9

Reacties (3)

 

 1. robert van steensel says:

  De tijd staat er al 10 tallen jaren stil . de chinese LAMPION
  aan het PLAFOND , DRAAITAFELS,,,de retro bier/ wijnglazen
  Het bier en de wijn zijn er trauwens niet te zuipen maar je moet wel
  een goede nasi gang bang hebben ze niet
  De Prijs/ Kwalteit. is helemaal uit balans

  MAAR neem van mij aan IK KAN HET WETEN IK KOM ER AL 45 JAAR. GOD WAT KAN JE HIER PARADIJSELIJK ETEN [ ],,, het beste restaurant van Utrecht

  5 STERREN

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.