Loeff

Gepost op January 11, 2005 door

Rondneuzend in de zo handig vormgegeven Uitloper viel ons collectief oog op een advertentie van eetcafe Loeff. Erg slim om de menukaart als advertentie te gebruiken, want waar vind je nog een tent waar geen enkel hoofdgerecht meer dan tien euri kost? Op naar de Loeff dan maar! (Adres: Loeff Berchmakerstraat 34, weet je ook gelijk waar de naam vandaan komt, deze keer geen halffabrikaat, jaarclubnaam of iets anders afgezaagds. Hier is duidelijk over nagedacht.) In een ver verleden zat hier De Kameel, een café dat voornamelijk bezocht leek te worden door veertigjarige nerds met baarden. Daarna is de hele tent omgegooid: baarden eruit, rood plastic en chroom erin. De Kameel werd Tilt. Doelgroep: jong en trendy.

Anyway, Tilt werd dus eetcafé Loeff. Aan het uiterlijk is weinig veranderd. Het ziet er nog steeds hipper uit dan De Kameel – hooguit staan er wat meer tafeltjes. De bediening bestaat uit één aardige jongen die vriendelijk babbelend (zonder opdringerig te zijn) zijn werk redelijk goed doet. Na een rondje drank krijgen we enkele mandjes met brood, olijfolie en peper en zout. Prima!

De kaart bevat veel relatief eenvoudige gerechten. Sate, biefstuk, stamppot, dat werk. De menukaart mag dan wat simpel ogen, dat wil niet zeggen dat er geen werk wordt gemaakt van de gerechten. De meeste gerechten waren namelijk erg smakelijk, zo bleek. De biefstukjes waren zelfs heerlijk! Lekker sappig, en met een goede pepersaus. De spruitjesstamppot met spekjes was ook erg goed. Waarom zijn er eigenlijk zo weinig restaurants die stamppot serveren? Zal wel te moeilijk zijn.

Over de sate was men wat minder te spreken, want die was hier en daar een tikje aangebrand. Ander minpuntje: er waren nog maar vier biefstukjes. En meer mensen die eigenlijk biefstuk wilden. Nou hebben we dat onderling goed uit weten te vechten, maar toch… Bij de biefstuk hoorden Rozeval-aardappeltjes en ook die waren blijkbaar bijna op, want ze werden aangevuld met friet. Erg jammer, want juist deze aardappeltjes waren bijzonder smakelijk.

Verder vergat men de Vette Jus en de mosterd bij de spruitjesstamppot te serveren. Een stamppot zonder Vette Jus is geen stamppot! Nadat de ober hier op vriendelijke wijze op was gewezen, werd dit foutje onmiddellijk rechtgezet. Dit door alsnog de mosterd en de Vette Jus te brengen. Dat is op zo’n moment denk ik ook het beste wat je kunt doen.

Als nagerecht werd de spekkoek met brownie besteld. Je krijgt dan voor 1 euro 50 van beide een heel klein stukje. Dat is puur sadisme! Beide zijn namelijk erg lekker en ik had graag wat meer (wat zeg ik, VEEL MEER) betaald voor wat grotere stukken… Hompen, desnoods.

Al met al heeft Loeff een redelijk positieve indruk achtergelaten. De gerechten zijn goed geprijsd en in het algemeen erg lekker. Loeff bestaat nog niet zo lang, dus die minpuntjes houd ik even op kinderziekten. Ik kom hier zeker nog een keer terug. En dan neem ik de stamppot.

Ambiance: 6,5

Smaak: 7,5

Bediening: 7

Prijs/kwaliteit: 8

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.