Konnichi Wa

Gepost op January 12, 2005 door

Eens in de maand is het zo ver: lekker sushi eten bij Konnichi Wa op de Mariaplaats nummer negen! Eigenlijk de enige sushi-mogelijkheid in Utrecht die ik ken, afgezien van Juliana (en de koeling van Appie Heijn).

Het voorste gedeelte van het restaurant is ingericht voor de sushi-consumptie, tevens mogelijk aan een bar. Wanneer je doorloopt, kom je in het teppanyaki-gedeelte. Tot dusverre heb ik in Konnichi Wa alleen nog maar sushi gegeten, en omdat die zo goed is, heb ik moeite om die keuze te verruilen voor iets anders.

De sobere inrichting is haast Japans, zou je kunnen zeggen. Eigenlijk helemaal niet zo gezellig, maar ik heb er geen last van omdat het eten lekker is, de bediening zeer vriendelijk en attent en het gezelschap waarin ik verkeer altijd goed. Afgelopen keer heb ik overigens eens gek gedaan en wat anders dan gewoonlijk besteld. Van alle sushi’s en aanverwante artikelen, gaat mijn voorkeur uit naar een paar kleine juweeltjes:

Unagi (gegrilde paling op een kussen van rijst, ofwel nummer 220 voor intimi)

Zalm- en tonijnsashimi (op geen enkel bedje van wat dan ook, gewoon, as it comes)

Sakana ball (visballetjes op een stokje)

Shiitaki (Japansche paddestoelen)

Yakitori (kippendijtjes op een stokje)

Als voorafje neem ik meestal de zeewiersalade, die zo fris is dat de zon binnen gaat schijnen. En ga zo maar door. Dit vult trouwens aardig hoor, de zalm- en tonijnsashimi kun je ook het beste delen, anders wordt het wel een hele dolle boel. Ik laat het geheel vergezellen van een prima droge witte huiswijn (flink gevuld glas, trouwens).

De prijzen zijn aan de hoge kant, zoals meestal in een Japans restaurant. De zalm- en tonijnsashimi kost zo’n 14 oiri en de belegde bedjes rijst komen op een euro of 3 per stuk. Als toetje neem ik meestal koffie met likeur (Amaretto). Al met al kom ik in de regel uit op ongeveer 65 euro voor twee personen.

In de zomer kun je ook lekker op het terras eten of gewoon een drankje doen, go there!

Ambiance: 6,5

Smaak: 8

Bediening: 7,5

Prijs/kwaliteit: 7,5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.