Namaskar

Gepost op December 8, 2004 door

Tegenover Muziekcentrum Vredenburg zit een klein Indiaas restaurant: Namaskar. Hoewel dat best ver van cafe De Stad is, kreeg ik toch een redelijk grote club mensen zo ver om daar een happie te gaan eten. De zaak was redelijk leeg dus een tafel voor acht personen was geen probleem.

Je kunt Namaskar moeilijk een gezellig restaurant noemen. Daarvoor is het te licht en te wit. Door geinige Indiase ornamenten aan de muren te plakken heeft men geprobeerd een typisch Indiase sfeer te creeren. Of dat gelukt is, weet ik niet – ik ben namelijk nog nooit in India geweest. Ik vond de uitstraling in ieder geval nogal saai. Nu kan India op zich best een saai land zijn, natuurlijk… Maar dat weet ik dus niet.

Anyway, de bediening was erg goed. Niet te opdringerig, wel alert. Ik had die avond enorm veel zin om bier te drinken. Dat begrepen de mannen onmiddellijk, dus ik zat zelden met een leeg flesje Cobra Beer (extra smooth). Erg lekker bier trouwens.

Ik was erg tevreden met mijn viergangenmenu. Dit menu bestond uit een lekkere kerriesoep en een soort gehaktrolletjes (beetje saai, maar goed binnen te houden) vooraf, en een aantal kleine gerechtjes als hoofdmaaltijd. Te weten: een linzenschotel, een zachte kip-kerrie en (mijn favoriet) kip Tandoori. Erg lekker. Geen supergrote hoeveelheden, maar precies genoeg.

De meesten waren redelijk tevreden met de maaltijd. Enige echte kritiek kwam van J.; die vond z’n Saag Lam wat te zout (maar misschien hoort dat wel zo en eten ze het in India altijd nogal zout). Verder kun je stellen dat heet ook echt HEET is hier. Vind ik zelf wel een pluspunt. Als ik ergens een teringhekel aan heb dan is het wel aan een gerecht dat volgens het menu heet is en dan helemaal niet zo heet blijkt te zijn!

De prijzen zijn wat aan de hoge kant. Vooral de bijgerechten zijn enorm duur. Dat is geen uitzondering: in Ghandi bijvoorbeeld betaal je ook veel te veel voor een bijgerecht. Geen bijgerechten voor ons dus. Mijn menu kostte 24 euro, de meeste hoofdgerechten zijn zo rond de 14 euro. Tsja… De gerechten van mijn menu waren wel lekker, maar ook weer niet ZO lekker als je begrijpt wat ik bedoel. De prijzen mogen dan wel ‘marktconform’ zijn, dat wil nog niet zeggen dat dat deugt.

Het rapport:Ambiance: 6

Smaak: 7,5

Bediening: 8

Prijs/kwaliteit: 6

Reacties (1)

 

  1. Oxysept says:

    De ZEER HETE Vindaloo-curry is overigens ook echt ZEER HEET bij Namaskar…

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.