De Zon

Gepost op December 25, 2004 door

Omdat de Orthodoxe kerk vasthoudt aan de oude Juliaanse kalender (deze telt tien dagen minder dan de Gregoriaanse), wijkt de datum van religieuze feestdagen voor mij en mijn familie af van die van de meeste inwoners van Nederland. Hierdoor heb ik sinds ik me kan herinneren niets te doen op 25 en 26 december. Omdat er dan ook nog eens niets op de televee is, haalde ik dit jaar mijn broertje over om uit eten te gaan. Een mens moet toch wat!

De restaurants waar ik graag vertoef waren dicht op eerste kerstdag, dus reserveerde ik bij De Zon (Schoutenstraat 15). Ik had het restaurant al eerder gesignaleerd, maar de aantrekkingskracht ervan was minimaal.

Het was natuurlijk niet zo druk. Er zaten drie mannen aan een tafel (zouden het broers zijn? of familie-lozen?) en twee stelletjes waarvan minstens één vrouw allochtoon was (wellicht ook eentje van de Juliaanse kalender?). Mijn broer en ik gingen zitten en kregen een printje van de kaart. Hmmm… Nog steeds had ik mijn twijfels over het restaurant. Ik vond de keuze maar weinig spannend. De serveerster (mijn broertje vermoedt van Russische afkomst) meldt dat er ook een geitenkaassalade te krijgen is, ook al staat deze niet op de kaart. Daar ga ik voor! Gewoon uit nieuwsgierigheid. Zouden ze er iets creatiefs mee hebben gedaan? Mijn broertje neemt de struisvogelcarpaccio.

Helaas, mijn geitenkaassalade is het gewone werk: een vette plak geitenkaas met te veel honing en wat groen erbij. De struisvogelcarpaccio is wel lekker mals maar ook een beetje fantasieloos. Niets mis mee, maar ook niet echt lekker. Standaardwerk. De voorgerechten kosten 9,50 euro en dat vind ik een beetje veel voor het gepresenteerde.

We nemen als hoofdgerecht allebei gebakken hertenrugfilet met donker biersaus, aardappeltaart met gebakken oesterzwammen en gegrilde courgette. Dit is zeker wel lekker. Zeker de courgette is heerlijk, maar helaas zijn daarvan maar twee kleine slices beschikbaar. De aardappeltaart is wel best, maar ook weer weinig verrassend. Een beetje meer kruiden had niet misstaan. Het vlees is wel heerlijk mals (hoofdgerechten: 19,50 euro).

Het dessert wordt een grand dessert voor broertjelief (stukje baklava, stukje tiramisu, stukje brownie en wat ijs). Ik neem de sinaasappelmascarpone. Tja. Wel lekker ja. De prijs is 7,50 euro.

Tja, ja, hmmm…. Het hele gebeuren deed me een beetje denken aan mensen die net een beetje hebben leren koken en indruk willen maken op hun medestudenten. Wel prima, maar dan alleen voor mensen die hun smaak nog niet voldoende ontwikkeld hebben. Niet erg, maar als je dan bijna 70 euro afrekent is dat toch best duur. Veel te duur. De tent had ik geweldig gevonden als de prijzen minstens gehalveerd zouden worden. Jammer voor het personeel, dat werkte zich zichtbaar uit de naad. De intentie is er, maar dat is niet voldoende.

Ambiance: 6,5

Smaak: 6

Bediening: 7,5

Prijs/kwaliteit: 5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.