Wilhelminapark (second opinion)

Gepost op November 25, 2004 door

Tsja. Wat zal ik zeggen.

Was het lekker? Ach ja, sommige dingen waren erg lekker. Kijk, normaal eet ik geen kippenlever met pruimen en geen speenvarken met besjes en geen amuse van bloemkoolsoep met een paprikabavarois. Of hoe ze ‘t allemaal mogen noemen.

Normaal drink ik ook geen Pinot Blanc, zeker niet omdat die zo lekker bij zowel de eend als de zalm past. Normaal mijd ik Stellenbosch. Althans als het om rode wijn gaat. Maar er is ook lekkere Stellenbosch. Normaal eet ik ook geen zelfgemaakte bonbons. Althans, alleen als J.’s vriend Hans ze heeft gemaakt. En tot slot: normaal ben ik ook niet zo kritisch over een restaurant. Maar in dit geval…

Kijk, als je met z’n elven komt eten, lijkt mij dat een restaurant daar blij mee kan zijn. Dat ze je van tevoren nog bellen om te vragen of je toch wel écht komt en met hoeveel dan precies, omdat ze anders andere hoeveelheden klaar moeten maken, soit. Maar als je uiteindelijk zegt: we komen met tien in plaats van twaalf (een dag van tevoren) en wanneer je als je binnenkomt aankondigt dat er gelukkig toch twaalf man zullen aanschuiven, hoewel de twaalfde niet helemaal zeker is, dan kan je daar als restaurant toch alleen maar blij mee zijn. Lijkt míj.

Hoe? Door in elk geval net te doen of je blij bént dat er in elk geval meer dan tien mensen op komen dagen! Want al het eten dat je serveert, kun je gewoon laten betalen, lijkt mij. En als het uiteindelijk toch bij elf blijkt te blijven omdat iemand de groep niet heeft kunnen bereiken maar uiteindelijk niet kon, wees dan niet zo flauw om twaalf menu’s te rekenen. Je hebt goddomme dat eten toch niet gegeven? Kijk, dat de elfde wat laat was en je laat die een volledig menu afrekenen, hum, dubieus, maar vooruit… Maar als iemand gewoon niet is geweest en je laat er toch voor betalen, dat is schandalig.

Althans, dat is schandalig als je voor zo’n menu 52 euri rekent, en voor een flesje wijn dito (we hebben met z’n elven toch voor zo’n achthonderd gulden wijn op zitten te zuipen hoor…), dan vind ik dat bijvoorbeeld niet kunnen. En als je zoveel geld rekent en zoveel pretenties hebt zijn er nog wel meer dingen die niet kunnen! Bijvoorbeeld:

a) een vegetariër (reeds aangekondigd bij de reservering) wiens vegetarisch eten niet geserveerd wordt (ja meneer, de keuken was er nog niet klaar mee, ik zal het meteen vragen, maar het kan even duren. Terwijl de rest van de tafel zijn hoofdgerecht al voor zich heeft)

b) iemand die thee vraagt en rustig koffie krijgt

c) als je aankondigt dat twee mensen een trein naar een uithoek van het land moeten halen en of het daarom een beetje kan opschieten, dat het dan toch nog drie kwartier duurt voor het eten op tafel staat, terwijl men steeds zegt dat het eraan komt

d) als ze vragen bij de reservering: mogen we dan aan het einde vragen om een digestief en sigaren? Ja natuurlijk, graag zelfs! En dat op de avond zelf gewoon verrekken, kijk, dan ben je wat mij betreft in elk geval geen Michelinster waardig.

Het eten dan? De eendenlever-met-eendenborst-terrine was erg lekker, het speenvarken met een jus van amandelen was erg flauw en verre van bijzonder, de zalm was prima maar uiteindelijk toch ook wat triviaal, en het toetje (chocoladecake) was buitengewoon droog, ondanks de saus die erbij zat, die derhalve gewoon te weinig was.

Tuurlijk leg je bij zoveel pretenties je grenzen wat hoger, je lat wat anders. Maar prijskwaliteitsgewijs is restaurant Wilhelminapark ver beneden de maat. Is het er dan misschien gezellig?

Nee.

Ambiance: 5 (ons gezelschap: 8)

Smaak: 7.5

Bediening: 5.5

Prijs/kwaliteit: 4.5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.