Gras Van De Buren

Gepost op November 1, 2004 door

O guttegut, alweer een ‘streetfood’-eettent. Dat was het eerste wat we dachten toen we afgelopen vrijdagavond bij Het Gras Van De Buren (voorheen De Kijker) naar binnen liepen. Bij gebrek aan ruimte in andere eetgelegenheden (jawel, het gaat nog steeds slecht met de economie) konden we nog net bij Het Gras terecht.

Het interieur is nogal rommelig, er zijn pogingen gedaan om hip te worden, bijvoorbeeld door wat jaren-zeventigdingetjes en hang-/bioscoopstoelen her en der te plaatsen. Helaas is dat niet echt goed gelukt, het ziet er allemaal erg chaotisch en aan-elkaar-getimmerd uit. Ongeverfde stukken bar, vreemd opgehangen speakers, erg kleine tafeltjes: helaas, geen succes. Daarbij ook nog lounge-chill-classics deel 54958495 op de achtergrond.

De menukaart is op de achterkant van een lp-hoes afgedrukt, ook al zo origineel. We bestellen elk drie gerechtjes. Eerst komen de loempiaatjes en dim-sum. Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik gefrituurde dim-sum heb gegeten, maar bij nazoeken op het wereldwijde netwerk van computers blijkt dat dit toch echt wel een mogelijkheid is. Echt smakelijk kon ik het echter niet noemen, gelukkig maakte het sausje nog wel wat goed.

Daarna kwam de sashimi van tonijn, de truffel pecorino en de sushi. De pecorino was prima, vooral het bijbehorende sausje was lekker. De tonijn had totaal geen smaak, de sushi was wel ok. Als laatste kwam de risotto met groene curry en tempeh. Weliswaar pittig, maar totaal geen smaak. Geen succes dus. De bediening was wel erg vlot en sympathiek. Op onze opmerking – nadat we naar onze mening werden gevraagd – dat het eten nou niet echt smakelijk was, werd gereageerd met ‘Ik zal het aan de keuken doorgeven’ en dat was het. Een kopje koffie of zo ter compensatie zat er niet in.

U raadt het al, de streetfood-overkill heeft bij mij toegeslagen. Niks mis mee als het goed wordt uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld bij Lust, maar bij Het Gras Van De Buren wordt wat mij betreft de plank compleet misgeslagen. Toch is het er tien keer zo druk als toen het nog De Kijker heette (waar het eten best oke was). Het Gras Van De Buren is dus voor de meeste mensen toch inderdaad groener, ook al blijkt het in de realiteit maar een verdord veldje in jaren-zeventigkleuren te zijn. O ja, we betaalden 40 euro voor twee personen.

Ambiance: 5

Smaak: 5

Bediening: 7

Prijs/kwaliteit: 5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.