Peper

Gepost op September 30, 2004 door

Ja hoor, we hebben er weer een! Een restaurant met een studentencorps-jaarclub-naam! Dit keer is het Peper, met als subtitel: Streetfood and Fingerfood. Vroeger zat op deze plek aan de Vleutenseweg het klassiek-Franse restaurant Jean D’Hubert. Blijkbaar konden ze de concurrentie met andere klassieke restaurants niet meer aan en werd er gekozen voor een vernieuwde formule. Waar bij mijn weten Goos als eerste in Utrecht met dit ‘tapas deluxe’-concept kwam, volgden al snel onder meer 030 en Le:en, en nu dus ook Peper.

De inrichting is eenvoudig en niet onprettig. Kleine tafeltjes met net genoeg ruimte, en gelukkig niet helemaal tegen elkaar geduwd. Wat sfeervolle hip-achtige Ikea-verlichting, niets op aan te merken. Het personeel is vriendelijk, misschien iets te opdringerig qua verkopen. Dat verdwijnt al snel als we toch graag kraanwater in plaats van bronwater willen hebben. Qua locatie is de Vleutenseweg goed uitgekozen, want de enige concurrent in deze steeds meer veryuppende buurt is momenteel cafe West, dus op deze woensdagavond zit de tent bijna vol.

We kiezen voor een Franse rose als wijn. Voor 17 euro een prima rose, maar hij valt wel wat zwaar. Op de kaart zijn twee gedeeltes: fingerfood en streetfood. Fingerfood zijn kleine borrelhapjes of amuses voor 3 euro per stuk, het streetfood zijn grotere porties a 7,5 euro. Er wordt aangeraden om p.p. 2 a 3 streetfood gerechtjes te bestellen.

We beginnen met 2 fingerfoods: pitabroodjes met vulling en gefrituurde garnalen in een stukje witlof met chilisaus. De pitabroodjes zijn wel oke, maar niet spannend, de gefrituurde garnalen zijn erg lekker, vooral door de combi met witlof. Vervolgens kiezen we ons streetfood. Dim sum, een vegetarische quiche en een Marokkaanse tajine van tomatensaus, gehaktballetjes en groente geserveerd met couscous. Het eten wordt goed getimed geserveerd – niet te snel en niet te langzaam.

De Dim sum is redelijk, beetje smaakloos en melig, al vind ik dat meestal het geval met Dim sum, maar ik heb de hoop dat het ooit ergens anders zal smaken. De Marokkaanse tajine valt tegen. De couscous is te koud en komt volgens mij net uit de koelkast. De tomatensaus en gehaktballetjes doen me denken aan een blik tomatensoep met ballen, al zijn de gehaktballetjes wel zelfgemaakt, zo te proeven. De vegetarische quiche is te groot (naja, beter te veel dan te weinig heb ik altijd geleerd) en de broccoli die er in zit is overgaar. Al met al kunnen we er niet echt enthousiast van worden.

Als toetje bestellen we het zoete dessert en roggebrood gevuld met roomkaas en een Amsterdams uitje on top. Van het toetje is het citroen-/vruchtenijs de uitschieter, erg lekker, de chocolademousse mag er ook wel zijn. Het roggebrood is ook erg smakelijk, ik houd wel van Amsterdamse uitjes, goede combi ook.

De rekening bedraagt iets meer dan 70 euro. Dat is tegenwoordig marktconform. Helaas is de kwaliteit van ons eten niet marktconform in dit (prijs)segment. Het smaakt bijna allemaal net niet en de invulling en uitvoering is ook allesbehalve origineel. Positieve uitschieters waren de gefrituurde garnalen, het roggebrood en het citroenijs. In deze stijl doen Goos, 030 en zelfs Le:en het een stuk beter, wat ons betreft. We komen hier dus niet meer terug, tenzij de koks alsnog een lading Peper in hun reet krijgen!

Ambiance: 7
Smaak: 6
Bediening: 6,5
Prijs/kwaliteit: 5

[ Update 01-11-2005 ]
Afgelopen zaterdag nog een keer bij Peper gegeten, en deze keer beviel het stukken beter. Het lijkt erop dat de kaart zodanig is aangepast dat het grootste gedeelte van de fusionachtige gerechten verdwenen zijn en de focus op (klassieke) Franse gerechtjes is komen te liggen. En dat pakt echt stukken beter uit! Erg lekkere kwarteltjes, heerlijk runderstoofpotje, goede vegetarische lasagne etc. Helaas wel een erg kleine portie gamba’s in vergelijking met de andere hoeveelheden, maar ook deze erg smakelijk.

Het kan natuurlijk aan het seizoen liggen, maar wat ons betreft houden ze de kaart gewoon lekker op deze manier. Zo kan Peper zich ook onderscheiden van streetfoodconcepten die met meer succes de fusionkaart invullen. Het interieur is trouwens onveranderd, niets mis mee, en het personeel was vriendelijk en zorgvuldig. Wel jammer dat er die avond nogal rumoerig met glazen en bestek werd omgegaan achter de bar en op weg naar de keuken. De nieuwe cijfers:

Ambiance: 7
Smaak: 8
Bediening: 7,5
Prijs/kwaliteit: 8

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.