Baba (de döner-oorlog)

Gepost op September 8, 2004 door

Sinds een paar maanden woon ik weer in Utrecht, om precies te zijn in Utrecht-Noord. Utrecht-Noord da shizznit! In de praktijk betekent dat veel op de beruchte Amsterdamsestraatweg fietsen en bij de watertoren linksaf (vanaf het centrum gezien). Dat jullie wel even weten dat ik niet ordinair in Zuilen woon, maar in het door Funda.nl tot Tweede Daalsedijk – Schutstraat benoemde stuk!

Alweer een tijd geleden fietste ik terug van Tivoli, waar ik foebele had gekeken met mede-recensenten Oxysept en Nolet. (ZE hadden kansloos verloren van Portugal.) Aangeschoten als ik was, besefte ik dat ik die dag nog niks substantieels had gegeten. Mijn oog werd getrokken door een aankondiging van een shoarmatent die iets aanbood voor slechts 1,99 euro. Ik ging naar binnen en bestelde naar wat bleek een dürum döner te zijn. Ik bestelde er maar meteen twee, want iets van 1,99 euro kan niet veel zijn. 1,99 Euro is iets van 4 gulden en da’s nog altijd minder dan de 7 gulden die ik als Utrechtse student betaalde voor een gemiddelde shoarma na het stappen.

De dürum döner bleek een pannenkoek (de dürum) te zijn waar je kruidige döner (vlees) bij kreeg. Je kunt er wat sla en andere groenten op krijgen en natuurlijk allerhande sauzen: van knoflook tot (de door Oxysept zo geroemde) rode-uiensaus. Ik schrok ervan, want twee pannenkoeken met vlees, sla en saus had ik niet verwacht voor 3,98 euro!

Aangezien ik zo goed als elke dag ‘s morgens en ‘s avonds over de Amsterdamsestraatweg fiets, was het me al opgevallen dat er overal döner-aanbiedingen uit de grond worden gestampt. De ene shoarmatent bood een dürum döner aan voor 1,99 euro, nog geen 100 meter verder werd een patatje döner aangeboden voor 3 euro en weer 50 meter verder werd een dürum döner aangeprezen voor slechts 1,50 euro! Er begon me iets te dagen… Er is een heuse döner-oorlog aan de gang op de Amsterdamsestraatweg!

De döner-oorlog is goed nieuws voor de studenten en andere krap bij kas zittende inwoners van Utrecht (wellicht een idee voor Chantal Ophoff, echtgenoot en twee kinderen?)! In plaats van de door de hoereca opgelegde verdubbeling van prijzen – zoals een broodje shoarma voor 7 euro of meer – is er nu dus een smakelijk alternatief om een zatte avond te eindigen.

Ook als je als fatsoenlijke burger lang hebt doorgewerkt en geen zin meer hebt om te koken en geen vette patat of gefrituurde speklap wilt hebben, is een dürum döner een uitkomst. Zo heb ik er deze week één geprobeerd bij Baba. De döner was 1,99 en smaakte prima. Baba blijft verder natuurlijk een gewone shoarmatent (of moeten we het vanaf nu gewoon hebben over een dönertent?), dus je mag geen culinaire hoogstandjes verwachten. Zo heb ik dan ook de cijfers uitgedeeld; cijfers voor een snacktent.

Ambiance: 6
Smaak: 6,5
Bediening: 7
Prijs/kwaliteit: 9

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.