Suppa

Gepost op July 16, 2004 door

Ben gisteren voor het eerst in jaren naar de donderdagavond-koopavond in Utrecht geweest omdat Tjikkie een speciale spijkerbroek wilde hebben die ze alleen in Utrecht in haar lengtemaat zouden hebben. Verplicht door de stad zeulen dus en allerhande geneuzel over te dikke billen aanhoren.

We kwamen beiden rechtstreeks van ons werk en hadden derhalve nog niet gegeten. Eerst maar even op jacht dus naar iets te eten. Ik had al in mijn hoofd zitten om te gaan snacken maar toen we de stad inliepen kwamen we langs de Suppa (Vredenburg 1). Grappig idee bedacht ik me, maar ik zag wel meteen het Honig merkje op de luifel staan wat niet echt positief aanvoelde. Toch werden we positief getriggerd door de twee allochtoonse jongeheren die buiten, op het terras, lekker van hun soepje zaten te smikkelen. Even snel naar binnen en kijken dan maar –  en dat werkte dus!

 

Je kunt bij Suppa natuurlijk vooral soepjes eten, maar ook broodjes, salades en pasta’s. Qua soep kun je 3 porties krijgen (klein, medium en groot – uit m’n hoofd respectievelijk iets van 3,50 euro, 4,50 euro en 4,90 euro).

We kozen allebei voor de Gado-gadosoep met kokosmelk en taugé. Bij elke soep mag je extra vulling kiezen zoals croutons, geraspte kaas, crème fraîche, bosuitjes, kroepoek en spekjes. We kregen er ook nog knapperige cassave crackers bij en 3 stukjes brood. Daarnaast besloten we ook nog wat knoflookboter te nemen. De soep was erg smakelijk. De extra ingredienten maakten de soep af.

Je krijgt bij Suppa niet echt een restaurantgevoel. Het is meer een soort van lunchbar waar je even lekker tussendoor wat eet. Zeg maar zoals een echte tapasbar in Spanje. Persoonlijk vind ik het jammer dat er een groot bedrijf achter staat, Honig. Dat geeft me al snel een ketengevoel ook al is dat (nog) niet helemaal het geval.

Suppa zal dus met name een lunch- en tussendooroptie gaan worden. Wie weet zal ik ook af en toe een soepje gaan halen voor thuis, want je kunt de soepen ook meenemen!

Ambiance: 5

Smaak: 8

Bediening: 7

Prijs/kwaliteit: 7,5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.