La Place (V&D)

Gepost op July 22, 2004 door

[Deze recensie maakt deel uit van de grote kleine horeca-in-winkelketens-test. Andere recensies in deze test: HEMA en IKEA.]

Zero: Trompetgeschal! De eerste MHWH special! In deze eerste special nemen we restaurants onder de loep van bedrijven die eigenlijk niks met horeca te maken hebben. In dit geval de restaurants van de V&D;, de HEMA en IKEA. Met drie teams zijn we (omdat geen offer groot genoeg is in onze speurtocht naar de culinaire waarheid) op koopavond een hapje gaan eten temidden van het Winkelend Publiek. Remment en ik zouden naar La Place gaan.

Na ons een weg gebaand te hebben door de stadsjungle van Hoog Catharijne kwamen Remment en ik aan bij de V&D;, jeweetwel, van die veel te dure cd’s (22,95 voor een cd! BWAAAHAHAHAHAHA). La Place is gesitueerd op de vierde verdieping. Als je geluk hebt en het is er niet zo druk dan kun je aan het raam zitten, met uitzicht over de binnenstad van Utrecht. Lang niet misselijk! Pas wel op: foto’s maken is verboden in de V&D.; Dat is bedrijfspolicy-beleid zei de beveiligingsbeambte. Gaf me een veilig gevoel te weten dat er zo goed werd opgelet.

De keuze was niet zo groot. Een stuk of tien verschillende hoofdmaaltijden. Er zijn in het ‘keukengedeelte’ van La Place een stuk of tien ‘eilandjes’ waar je eten of drinken kunt halen. Er is een Orientaals eilandje met diverse mie-gerechten (mie met garnalen, kip of biefstuk), een Italiaans eilandje waar je twee verschillende pizza’s kunt krijgen, een waar je ‘Nederlands’ eten kunt krijgen, enzovoorts. Verder is er een saladebar, een grote koelkast met drankjes (waaronder een ruime biercollectie) en een toetjesbar.

Het werkt eigenlijk net als in de kantine van een groot bedrijf: je pakt een dienblad, mikt er op wat je lekker vindt, gaat naar 1 van de eilandjes om een hoofdgerecht te bestellen en rekent af. Dan pak je bestek en ga je ergens zitten. Bijvoorbeeld ergens waar geen mensen met kinderen in de buurt zijn. Of aan het raam om van het uitzicht te genieten. Of onder de trap. Whatever.

Als hoofdgerecht had ik de o zo exotische halve kip. Prima kip. Heb in Assen tijdens de TT-nacht wel eens slechtere gehad (maar die had ik op de grond laten vallen). Knapperig van buiten, niet droog van binnen. Wat je kunt verwachten van een halve kip eigenlijk. Bij de kip werden gebakken aardappeltjes geserveerd. Ook prima. Ik nam er een salade bij (niet bijzonder), een Leffe Blond om het weg te spoelen, 3 bakjes mayonaise (wat zijn die dingen klein!) en een vruchtencocktail met slagroom na(yeah right! als dat slagroom was dan ben ik de kerstman). Over het geheel genomen was het eten wel oke.

Remment: Ik had mie met biefstuk en zelf uitgekozen groenten. Helaas waren er nog maar een paar stukjes biefstuk over. Ze hebben dat echter aangevuld met garnalen, waar ik wel content mee was. Dat was ik echter niet met de smaak: flauw. Medium pittig werd me beloofd maar het was nogal lafjes uiteindelijk.

Zero: La Place is een tent waar in hoog tempo grote hoeveelheden voedsel wordt bereid. Alles is dagvers, en wordt klaargemaakt waar je bij staat. De bediening is vlot en vriendelijk. De keuze is divers, maar wel op een breed publiek afgestemd. Uiteindelijk waren we respectievelijk 17,34 en 11,58 kwijt. Ik was daar wel tevreden over, Remment wat minder.

Van tevoren was ik bang in een soort van superdrukke dierentuin terecht te komen (snob als ik ben), maar uiteindelijk vond ik het geen straf hier te eten.

Smaak: 7 respectievelijk 5

Sfeer: 6

Uitzicht: 8

Bediening: 7

Prijs/kwaliteit: 7 respectievelijk 6

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.