West

Gepost op March 10, 2004 door

‘Hert is hier gezellig’ staat er met dikke letters achter de bar geschreven. Hert is onze eerste kennismaking met eetcafe annex buurtcafe West aan de Vleutenseweg 433 (in de wijk Lombok). Al vaak langsgelopen en gefietst, en altijd zit het bomvol. Vanwege een vergeten-boodschappenactie dinsdagavond maar besloten om er een hapje te eten.

Het is weer overduidelijk dat het slecht gaat met de economie, want er is bijna geen plek voor vier personen te vinden, en dat op een doordeweekse avond. Nu is dat misschien te verklaren door de wijk waarin West is gelegen, want dat is een voormalige volksbuurt die voor het grootste gedeelte door O.S.M. (Ons Soort Mensen) is overgenomen. Die hebben zo te zien nog geen last van recessie. Sjaak en Miep of Ahmed uit Lombok zul je hier echter niet zo snel vinden.

Het interieur is standaard eetcafe annex kroeg: beetje hout, beetje bruin-oranjig en erg kleine tafeltjes. Het personeel is redelijk vriendelijk maar heeft het wel een beetje druk. We mogen aan de bar wachten en krijgen dan vrij snel een tafeltje voor vier personen, terwijl de ene na de andere jonge dynamische hockeyende marketingdame binnen komt lopen – zoals gezegd, O.S.M. dus. Je moet er maar van houden. Ik hou zelf wat van een wat gemengder gezelschap, maar ja, de maag wil ook wat.

De kaart is een combi van eetcafe met meer exotische gerechten. Sate en biefstuk, maar ook vegetarische curry en forel. We nemen alleen een hoofdgerecht, met wat broodjes vooraf. We krijgen vier kleine ronde warme broodjes voor vier personen. Lekker warm en knapperig brood, erg lekkere tapenade, maar het mogen wel iets meer dan vier broodjes zijn, wat mij betreft.

Het hoofdgerecht wordt relatief snel opgediend, zeker als je kijkt naar de volle bak. Voor mij de vegetarische curry met pappadums en mintsalade. Een heel bord vol dat prima smaakt. Alleen jammer dat de pappadums midden in de curry zijn gepositioneerd – na een minuut zijn ze tot een kleffe lap getransformeerd. En ik vermoed dat de curry zelf uit een bakje van Conimex komt, maar daar heb ik op dit moment niet echt problemen mee.

Mijn tafelgenoten bestelden de klassieke kipsate met kroepoek, frietjes en atjar, en een herten-biefstukje. Ziet er allemaal goed uit, al is de kipsate wel een beetje te krokant. Hetzelfde geldt voor de frietjes, daarvan is een deel zelfs (te) donkerbruin. Iets te veel recycling in de keuken? De hoeveelheden zijn overigens meer dan genoeg.

Toetje en zo skippen we ook maar, want we moeten morgen weer vroeg op. De rekening is iets meer dan 80 oiro, inclusief een paar glazen bier en fris. Dat is niet misselijk voor het gebodene. Zo’n hertenbiefstukje bij West kost omgerekend 38 gulden 50 en dat is natuurlijk veel te duur. Maar goed, zoals in bijna elke review voorbij komt: het zijn tegenwoordig ‘marktconforme’ prijzen voor de geboden kwaliteit.

En blijkbaar is er ook nog genoeg publiek dat deze prijzen wil betalen, want West zit bijna elke avond vol. Misschien komt dat niet door het eten, maar door de geweldig grappige hertenkop die naast de Hert-is-hier-gezelligspreuk hangt? O.S.M. hebben blijkbaar ook Ons Soort van Humor.

Ambiance: 7

Smaak: 6,5

Bediening: 6

Prijs/kwaliteit: 5,5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.