Mr. Jack’s

Gepost op March 29, 2004 door

‘Waar zullen we eens gaan eten?’ vroeg ik klokslag acht uur. Een discussie volgde. Lang verhaal kort: Het werd Mr. Jack’s. Binnen de Maarhoewashet-club bestaan veel vooroordelen over Mr. Jack’s. Dat het een goedkope studententent is waar het eten niet al te best is maar waar het altijd druk is. Omdat het een goedkope studententent is dus.

Wat ons het eerst opviel toen we binnenkwamen, was het junk-achtige type dat in het gangetje een pizza uit een doos aan het eten was. Het smaakte hem zo te zien uitstekend. Een goed teken. Na enige tijd aan de bar bij de wc’s op een tafeltje gewacht te hebben, konden we aan tafel. We zaten aan een leuke tafel met iets te harde banken. Om ons heen hingen veel wijnranken en meer van dat soort typisch Grieks-Italiaanse restaurantversieringen. Zag er allemaal best gezellig uit. Het was redelijk druk. Het publiek bestond (verrassing!) voornamelijk uit studententypes.

We kregen een menukaart waarop op de eerste bladzijde een grote kleurenprint stond van alle soorten bier die ze hadden. Wat een luxe! Mr. Jack’s heeft een voornamelijk Grieks en Italiaanse kaart. Veel pizza’s en typisch Griekse grillgerechten zoals gyros, suflaki en natuurlijk de bifteki. Ze hadden zelfs Grieks bier! Jeuj! Gelijk in een vakantiestemming! En het flesje zag er net zo uit als op de foto!

Het voorgerecht sloegen we over. Ik besloot the best of both worlds te nemen: een gyrospizza. T. had een Originele Italiaansche Pizza, Oxysept de lamskoteletjes en de andere twee heren iets met vlees. De gyrospizza had als voornaamste kenmerk dat het VEEL was. Erg veel vlees! Ik kreeg het dan ook niet allemaal op (dat overkomt me zelden!). En ik moet zeggen: ik vond ‘m lekker! De anderen waren ook redelijk tevreden over hun eten. Alleen M. vond z’n stukje vlees wat lafjes en de kaassaus smaakte niet genoeg naar kaas. Nou ja, oke. Voor die paar euro’s mag je eigenlijk niet klagen. Want goedkoop is het zeker! Mijn pizza was slechts 7 euro 50, die van T. was 5 euro, en de diverse vleesgerechten lagen zo rond de 8 – 9 euro. Vandaar ook het relatief hoge cijfer voor de prijs-kwaliteitverhouding.

Als nagerecht werden er nog 2 dubbele espresso’s, 2 cappuccino’s, 1 koffie, 1 Cointreau, 1 Jameson en 1 Black Label besteld. De serveerster had er meer moeite mee om dat te onthouden dan ik. Ze kwam het in elk geval drie keer navragen. Na ja, toe maar dan…

Na bij een van de attente en vooral vrolijke obers de rekening gevraagd te hebben werden we nog even getrakteerd op een ruzie tussen twee Mr. Jack’s medewerkers (of zou het Grieks straattheater zijn geweest?). Doe dat even lekker ergens anders, denk ik dan… Maar aan de andere kant: voor die handvol euro’s mag je eigenlijk niet klagen.

Uiteindelijk waren we met z’n vijven iets meer dan 80 euro kwijt, inclusief alle drankjes. Al met al waren we (behalve M.) best tevreden. Mr. Jack’s is inderdaad een goedkope studententent. Het is er inderdaad druk. Maar het eten is best oke. Vooral voor dat geld!

Ambiance: 6

Smaak: 6,5

Bediening: 6,5

Prijs/kwaliteit: 8

Reacties (1)

 

  1. Anne says:

    Het is er veeeeel duurder geworden, omdat er niemand meer komt. Of ging het andersom?

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.