Eggie

Gepost op March 17, 2004 door

Vlakbij het Neude (Schoutenstraat 19) zit Eggie, een nieuw restaurantje. Eigenlijk is het niet helemaal nieuw: voorheen zat hier een visrestaurant en schijnbaar zit dezelfde kok er nog steeds op. Het lijkt in ieder geval wel een stuk drukker. Op een dinsdagavond moesten we twintig minuten wachten tot er een tafeltje voor twee vrijkwam. Ja mensen, het gaat nog steeds slecht met de economie!

Na even een drankje in ‘t Hoogt gedronken te hebben, konden we aan een tafeltje plaatsnemen. Eggie is donkerbruin, met een houten vloer en erg smal. Aan de muren hangen van die vanzelf-verkleurende-hippe-vierkante-lampen. Verder hangen er wat gordijnen, staan er een tweetal pilaren en is de ingang naar de wc afgezet met twee stalen platen. Achterin is de bar en daarachter de open keuken, waar de koks met vlammen en vuur tekeer gaan. Het design is een beetje een allegaartje, maar niet storend. Wat wel storend is: de akoestiek. Iedereen lijkt wel over elkaar heen te moeten schreeuwen om zichzelf verstaanbaar te maken. Het heeft wel een levendig effect, maar kan soms wel erg vervelend worden. Zeker als er achter je een tafeltje met wat Maastrichts-Duitse nouveau riche keihard slechte grappen zit te maken en te schreeuwen tegen elkaar en het personeel. Tafeltjes zijn ruim genoeg, stoelen zitten lekker, al vermoed ik dat de tafeltjes die in een rij tegen de andere muur stonden wel een beetje krap kunnen worden.

De bediening was vriendelijk en attent, en ook snel genoeg. Ze maakten er alleen wel een behoorlijke zooi van op de bar achterin, wat opvalt als je even naar de wc gaat. De kaart bestaat uit een combinatie van vlees- en visgerechten, beetje klassiek en beetje exotisch (=fusionachtig). Geen vegetarisch gerecht op de kaart te vinden, maar bij navraag was dat er wel. Er is ook een wereldmenu (hee! vandaar dat er zo’n wereldkaart op de muur is geschilderd! eureka!) dat elke week wisselt, en dan krijg je voor 24 euro drie gangen uit een bepaalde streek of land. Het was deze week Hongarije. Als je een early bird bent krijg je op een bepaalde dag (kweet ff niet zo snel meer) dit landenmenu zelfs voor 12,50 euro.

Ik bestelde eendenborst met een saus van Cointreau en noodles. Mijn tafelgenote bestelde vis. Vooraf kregen we lekkere knapperige warme ronde broodjes met een erg lekker fris sausje. De hoofdgerechten werden mooi op tijd uitgeserveerd, en de borden waren mooi opgemaakt. De vis smaakte prima, mijn eendenborst was goed. Hij had van mij wel ietsje meer rosé gemogen, dus iets langer gebraden/gebakken. De noodles waren lekker, jammer dat de Cointreau-saus niet alleen over de eend was gegaan, maar ook over de noodles. Daardoor werd het wel een beetje een sinaasappelachtig geheel.

Als toetje deelden we een flan (=Spaanse pudding) met stroopwafelijs met daarover een soort van honingachtig sausje. Ook hier was de saus nogal dominant en over alle onderdelen geschonken. De flan was erg lekker, het stroopwafelijs miste eigenlijk een beetje een echte stroopwafelsmaak.

De rekening was – inclusief een flesje water en wat glazen wijn – 58,30 euro. Niet echt superduur, een marktconforme prijs zeg maar. Van mij had het wel iets minder mogen zijn om een wat betere prijs/kwaliteitverhouding te krijgen. Nu zit het toch in een categorie waar de kwaliteit van het eten er niet echt uitspringt. Een echte domper op de avond kwam echter toen de bediening ons wisselgeld maar zonder kleingeld terugbracht – dat hadden ze er zelf maar gelijk als fooi bijgepakt. Dat kan echt niet. Gelukkig maakte de andere vriendelijke serveerster de score nog een beetje goed.

Ambiance: 6

Smaak: 7

Bediening: 5

Prijs/kwaliteit: 6

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.