Babby Snacks / Asli

Gepost op February 7, 2004 door

Soms heb je geen zin om te koken. En ook geen tijd/zin/geld/vulmaarin om uit eten te gaan. Hoogstwaarschijnlijk doordat je internetverbinding eruit ligt en je dus niet op MHWH een fijn eettentje kunt uitzoeken, maar dat terzijde. Dan maar ergens iets afhalen. Mooie term is dat toch. Want wat betekent dat eigenlijk? Dat je iets ergens afhaalt, maar moet je het dan eigenlijk ook niet eerst bestellen? In de supermarkt ‘haal’ je toch ook geen boodschappen ‘af’? Whatever…

Indonesisch eten blijft natuurlijk populair in Nederland, we schijnen ooit in het verleden iets met Indonesie te maken hebben gehad of zo. Aangezien bijna alle Chinezen in Utrecht in snackbars zijn getransformeerd (note to self: interessant om eens een onderzoek naar de reden hiervan te doen!), is Indonesisch eten helemaal geen slechte keuze. Door de regen de Voorstraat ingefietst, en ter hoogte van de Plusmarkt zit daar op het hoekje, naast een gevaarlijk uitziende tattoo-shop, Babby Snacks.

Bij binnenkomst in dit pittoresk met tl-licht, authentieke Indonesische poppen en een don’t-do-harddrugsposter ingerichte winkeltje voel je je gelijk in een hele andere wereld. Een Indonesische afhaalwereld. Een vitrine met daarin allerlei bakken met lekkers staat uitnodigend opgesteld en al snel komt een klein vriendelijk Indonesisch mevrouwtje vragen wat ik wil eten.

Daarover hoef ik natuurlijk niet lang na te denken, in Nederland halen we gewoon altijd nasi rames af, da’s makkelijk want je hoeft dan niet op de menukaart te kijken. Ik mag kiezen tussen 3 groottes: 6, 7,5 en 8,5 euro. Niet alleen zit er meer in de duurdere bakjes, maar bij de goedkoopste zit altijd kip, bij die van 7,5 mag je kiezen tussen kip of rund, en bij die van 8,5 krijg je gewoon allebei. Bij het opscheppen kun je verder nog kiezen tussen pikant of zoet vlees (heet is ECHT heet, voor de liefhebbers zeg maar, zoet is ook nog steeds behoorlijk pittig) en tempeh of tahoe. In het bakje wordt naast rijst, mie of nasi, sambal-ei, groente, een stuk aardappel, tahoe of tempeh en dus kip of rundvlees gemikt. Die van 7,5 euro is meer dan genoeg voor 1 persoon. Als laatste mag je kiezen of-ie ter plekke in de magnetron wordt opgewarmd, of dat je dat zelf thuis doet.

Nu de smaak. We kunnen er kort over zijn: SUPER! Dit smaakt echt heel lekker, lekker pittig, maar niet te pittig – mits je de zoete variant bestelt. De hoeveelheid is meer dan voldoende, de tahoe of tempeh erg lekker gekruid, lekkere aardappel en ei, en het vlees is mals en zonder ranzige stukken vet of pezen. Heb eigenlijk nog nooit zo’n lekkere nasi rames gegeten.

Dan komen we gelijk op de grote concurrent van Babby Snacks, het alom geprezen Asli, ook gerund door lieve Indonesische dametjes, maar de smaak is daar echt niet best, wel pittig maar niet gekruid zeg maar. Eigenlijk smaakt het bij Asli zelfs een beetje vies. Al die mensen die lovend over Asli spreken moeten gewoon maar eens iets verder lopen of fietsen [Of minder ver, afhankelijk van waar je woont, red.] en bij Babby Snacks aan de Voorstraat hun eten afhalen. Ach, misschien komt het wel gewoon door die typische Nederlandse zuinigheid, want Babby Snacks is toch bijna 2 keer zo duur als Asli. Hmm… Wat was dat toch alweer tussen Nederland en Indonesie?

Ambiance: 7

Smaak: 9

Bediening: 8

Prijs/kwaliteit: 8

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.