Ouzerie Eleni

Gepost op October 27, 2003 door

Zaterdag, met maar drie uur slaap in mijn bagage vanwege een booming avond met dhr. T.Raumschmiere in Tivoli De Helling de dag ervoor, moest er ook gegeten worden. Het liefst iets zouts en calorierijks om de nog aanwezige wodkawatervallen in mijn lichaam te verdrijven. De keuze was gevallen op Ouzerie Eleni aan de Oude Gracht, alwaar ik met vriendinnetje S. had afgesproken.

We zetelden ons in de werfkelder van dit Griekse tapasrestaurant. De uitbater is blijkbaar zodanig gecharmeerd van de Utrechtse werfkelders, dat hij heeft nagelaten de boel verder op te fleuren. De pret werd hier niet door gedrukt, maar wel door de grote en luidruchtige groep mensen die vermoedelijk anekdotes en foto’s uitwisselden van hun Peter Langhout Kreta-reis.

Omdat knoflook de verantwoorde variant van chocolade is in een tjikdieet, besloten we daar maar eens een hoop van te nemen. Op tafel kwam een portie aardappel-knoflookpuree, tzatziki (duh!), auberginecreme, pittige gehaktballetjes en gebakken feta. De combinatie gehaktbal en tzatziki is da bomb!, de aardappel in de knoflookpuree dient vermoedelijk alleen om de knoflook bij elkaar te houden (culinairus orgasmus), de auberginecreme was gezellie en de tzatziki hemels. De gebakken feta viel tegen, maar dat kwam misschien omdat deze wel heel snel afkoelt. De drie mandjes brood hadden we nodig om charmant en betoverend te blijven, want dat lukt niet als je de bakjes tzatziki etc. uitlepelt en uitlikt.

Hoewel de bediening redelijk snel was met het eten, hebben ze er zeker een uur over gedaan voordat ik, na herhaaldelijk smeken, mijn cola-light kreeg. De prijs maakte een hoop goed: 31 euro voor dit alles incluis drankjes, waaronder ook een whisky, als ik het me goed herinner.

Ambiance: 6,5

Smaak: 8

Bediening: 6,5

Prijs/kwaliteit: 7,5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.