Het Zuiden

Gepost op October 7, 2003 door

Wat een verademing! Lachende bediening, charmante kok en bovenal: superdiner!

Ik had wat te vieren en nodigde T. uit om een lekkere maaltijd te gaan genieten. Zoals al eerder gezegd, was Het Zuiden aan de beurt. Na mijn Zilli-experience-never-to-forget was ik enigszins huiverig, maar veel slechter kon het niet worden.

Het restaurant is een sobere ruimte met lichtgele muren. Weinig wanddecoratie en redelijk veel tafeltjes in de ruimte (wat ik altijd een peu vervelend vind i.v.m. het afluisteren van intieme gesprekken). We werden onthaald door een oprecht vriendelijk lachende dame die ons naar onze tafel begeleidde. We kregen genoeg tijd om aandachtig het menu te bestuderen. Was ook wel nodig, want kiezen was erg moelijk.

De meeste gerechten hebben een mediterraan tintje en vis was het best vertegenwoordigd op de menukaart. Maar ook vleesliefhebbers zoals T. werd de keuze moeilijk gemaakt. Ter completering kon van de wijnkaart een heerlijke bijpassende wijn worden gekozen. De wijnprijzen waren gevarieerd en voor diverse wijnen was het mogelijk een glas te bestellen.

Tijdens het wachten op het voorgerecht kregen we het gebruikelijke brood met tapenade (maar dat je tegenwoordig niet moet aannemen dat hier niets fout mee kan gaan, is gebleken uit mijn bezoek aan Zilli & Zilli). In dit restaurant was het brood in ieder geval goed uit de oven gekomen en was de tapenade vers.

Uiteindelijk heb ik een halve kreeft als voorgerecht genomen en T. een carpaccio van tonijn. Absoluut geen negatief commentaar. Heerlijk.

Het hoofdgerecht bestond voor mij uit zeeduivelmedaillons op een bedje van verse spinazie, basilicumsaus, aardappelpuree (handgestampt) en sugarsnaps, broccoli en witlof. Ik kreeg drie flinke medaillons en kon het bijna niet op. Niente haute kwisien dus. T. genoot van twee hertenbiefstukjes in een heerlijke saus waarin ik -tig ingredienten proefde. T. kreeg hierbij aardappelgratine en een groene salade.

Als dessert kon er bij ons niet veel meer bij, dus dat werd koffie en thee. De vriendelijke ober, die af en toe bij ons kwam controleren of alles nog naar wens was, heeft ons nog een digestief aangeboden – en nog een, en nog een… Toen moesten we echt gaan. Totaal waren we 72 oiro kwijt, inclusief een fles wijn.

Geen oog dicht gedaan natuurlijk. Veul te lang getafeld maar wel lekkerrr.

Ambiance: 7
Smaak: 8
Bediening: 8
Prijs/kwaliteit: 7

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.