Het Hoogt (second opinion)

Gepost op October 17, 2003 door

Vorige week weer eens met een aantal mensen in ‘t Hoogt gegeten. Dit ter ere van het afscheid van een van de koks (en vier andere personeelsleden, naar we begrepen). Aangezien ‘t Hoogt hier al een keer gerecenseerd is, richt ik me nu alleen op het eten. Er is namelijk niks veranderd in de entourage en dergelijke.

Het eten dus. Vooraf nam ik een kofte (met een o met puntjes, maar die kan ik zo snel niet vinden), een soort van Turkse gehaktballen eigenlijk. Ik kreeg twee sateprikkers met daarop twee niet te zuinige ballen van gehakt. Smaakte erg lekker, had alleen van mij iets meer smaak mogen hebben. Maar misschien hoort dat wel zo bij echte kofte. Was wel erg veel, ik was ‘gevuld’, om maar eens een veel voorkomende MHWH-term te gebruiken.

Als hoofdgerecht een sandwich van rundvlees met spek en mosterdsaus. Ook erg lekker, al had het gesneden rundvlees wel ietsje minder taai gemogen. Ook weer een heel bord vol, plus grote schaal met salade voor iedereen (waar blijft die groente nou, Utrechtse horeca?). Ik kreeg mijn portie dus ook niet helemaal op na mijn kofte-voorgerecht.

Maar nu de eigenlijke reden van deze update: de zelfgemaakte mayonaise (eigelijk aiolie) van de vertrekkende kok U. Ooit, op een met bier en whiskey gevulde borrel in ‘t Hoogt, nam hij ons in vertrouwen en vertelde hij dat z’n zelfgemaakte mayonaise zo geweldig was, maar dat de grote massa deze lekkernij niet kon waarderen. Hij was met dit soort praatjes bij ons natuurlijk aan het juiste adres, en zo ontstond de zelfgemaakte-mayonaise-fascinatie.

Vanavond was het dus eindelijk raak! Een paar grote schalen met patat en warm gebakken brood, en daarbij de fameuze zelfgemaakte aiolie. Knallen, zeg ik u! Voornamelijk vanwege de grote hoeveelheid knoflook. Niet iedereen kan dit waarderen, maar wij wel. Helaas is kok U. nu weg bij ‘t Hoogt, maar binnenkort komt er vast wel een recensie van een of andere Utrechtse uitspanning alwaar we met zelfgemaakte mayonaise vol met knoflook verrast worden.

Ambiance: 8
Smaak: 7
Bediening: 7
Prijs/kwaliteit: 7

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.