Dish

Gepost op October 25, 2003 door

Gisteravond gegeten in Dish, omdat M. na de gebruikelijke vrimibo in cafe De Stad volgaarne goedkoop wilde eten. ‘t Hoogt was vol en dus fietsten we verder en kwamen al snel Dish tegen. Iemand herinnerde zich dat je daar wel goedkoop kon eten en we tjekten derhalve de prijzen. We zagen al snel dat een driegangenmenu 20 euri kostte… En we zagen een leeg tafeltje, dus waren we al snel over de streep getrokken. We besloten allevier voor een driegangen te gaan, maar niet voor het voordeelkeuzemenu.

Naast het 20 euri driegangenmenu kun je kiezen uit 3 gerechten in de serie pasta, vlees en vis voor zowel het voor- als hoofdgerecht. Dit allemaal voor standaardprijzen (voorgerecht 6,50 euri en hoofdgerecht 12,50 euri). De desserts kosten allemaal 6 euri.

Z. nam de carpaccio classico (waardering: een 7,5). T. nam het pitabroodje gevuld met gerookte zalm (een 6). Ik nam de gebakken lamszwezerik met olijventapenade (een 6,5) en O. nam de pittige Indische kippensoep met pinda’s (overheerlijk). Ik mocht de soep gelukkig proeven en moet zeggen dat het echt de bom was. O. was wat minder te spreken over de prijs overigens… 6,50 euri (een dikke 14 gulden voor een soepje).

Als hoofdgerecht had ik net als Z. de heerlijk malse varkenslende met pilaf en grove mosterdsaus. Wederom bleek dat er in het Utrechtse weinig groente en des te meer vlees wordt geserveerd. De kok bleek een echte vleeschkoning. Mijn keuze smaakte voortreffelijk – ik geef derhalve een 7,5. O. nam de Cubaanse kip-ananas met rum. Wederom veel mals vleesch, maar hij vond het verder wat gewoontjes, een 7 derhalve. T. Had de penne met mascarpone en chorizo, waarvoor hij niet meer dan een 6 gaf.

Z. en T. namen als dessert een brownie met vanille-ijs. De brownie was zeer laf en leek meer op chocoladecake dan op een brownie, een 5,5 dus. Ikzelf nam de witte chocolademousse met chocolade-ijs. Het chocolade-ijs was de bom met lekkere stukjes chocolade erin, maar de witte chocolademousse was erg slap. Hij smaakte desondanks redelijk. Derhalve een 6,5. De cappuccino was volgens O. meer dan okeej, zelfs het schuim bleef lang goed! Ik mocht het bijgeleverde stukje nougat opeten – het smaakte beter dan de witte chocolademousse.

De bediening was zeer attent en aantrekkelijk, al hadden ze wel even mogen afstemmen wanneer men zou vragen of het smaakte, want twee keer in een minuut is een tikkie over-the-top.

Ambiance: 6,5

Smaak: 7

Bediening: 7,5

Prijs/kwaliteit: 5,5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.