De Witte Vrouwenpoort

Gepost op October 8, 2003 door

Naast ons geliefde stamcafe De Stad zit, aan de Lange Jufferstraat 62, nog een kroeg, namelijk De Witte Vrouwenpoort. Normaliter lopen we hier altijd met een grote boog omheen, omdat er altijd een groep lichtblauwe overhemden met kaki broeken binnen zit, waar we natuurlijk niet mee geassocieerd willen worden. Echter, sinds er een nieuwe eigenaar zit zijn de overhemden grotendeels verdwenen. De rest van de klanten trouwens ook, lijkt het.

Maar De Witte Vrouwenpoort is niet voor een gat te vangen en heeft daarom nu een uiterst laag geprijsd studentenenmenu ingesteld. Voor minder dan 10 oiro per gerecht kun je er kiezen uit standaardmenuutjes als sate met patat, steak en lasagne. Maar zowaar ook regenboogforel! De prijzen varieren zo rond de 8,50 euro, sate is iets goedkoper, forel iets duurder.

Het interieur is gewoon dat van een bruin studentencafe, redelijk ruim, met een paar grote tafels voor gezelschappen. Bij ons bezoek werd de ambiance helaas iets verstoord door een behoorlijke riool-plus-wc-verfrissergeur, die door de hele zaak hing. Gelukkig was er ruimte genoeg om een andere tafel op te zoeken. De studentenbediening was snel en aardig. Eten uitgezocht, warme broodjes met knoflook-sausje vooraf besteld. Niks mis mee.

Gekozen voor lasagne, de rest had onder meer steak en regenboogforel. De sate werd deze keer maar overgeslagen. De borden zijn oke, helaas geen groente (wat is dat toch tegenwoordig?), maar bij de meeste gerechten wel wat plukjes ‘salade’. Mijn lasagne met spinazie en geitenkaas was een behoorlijke bak, en doordat-ie nogal extreem veel geitenkaas bevatte, kwam ik niet veel verder dan halverwege. Vult dus erg goed, maar wat mij betreft hadden ze minder geitenkaas en meer smaak erin mogen stoppen.

Zelfde geldt volgens mij voor de andere gerechten: verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar een beetje smaakloos eten dat je maag vult. Prima dus voor als je met een beperkt budget zit en je even niet naar de smaak hoeft te kijken.

Ambiance: 5
Smaak: 5
Bediening: 7
Prijs/kwaliteit: 6

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.